به گزارش خبرگزاري مهر ،ابوالحسن فیروزآبادی گفت: در شاخصهای کیفی مشارکت زنان رو به جلو بوده ایم و به عنوان مثال، شاخص نقش مدیریتی زنان از سال ۸۸ تا پایان سال ۹۲، ۵۵ درصد افزایش داشته و همچنین شاخص زنان متخصص نیز در همین مدت ۱۰ درصد افزایش را شاهد بوده و حضور زنان در حوزه کارگری ۴ درصد رشد داشته است.
قائم مقام وزیر کار با بیان اینکه در دنیای جدید نقش اقتصادی زنان برجسته است و در واقع زنان در دنیای مدرن نقش اساسی دارند، اظهارداشت: امروز سبک زندگی و نقش مردم و زنان تغییر کرده است. امروزه در تمام دنیا بحثی است به عنوان کمک کردن به تغییر پارادایم زندگی که مبتنی است، بر افزایش نقش اجتماعی و اقتصادی در جامعه و این دغدغه در جامعه ما جدی تر است و یکی از برکات انقلاب اسلامی سرعت بخشیدن به این ضرورت تاریخی است.
فیروزآبادی افزود: شهرنشینی و گسستن پیوندهای محلی و ایجاد پیوندهای شهری باعث شد مردان به علت فیزیک بدنی در مشاغلی چون کشاورزی، صنعت و مشارکت اقتصادی بیشتری داشته باشند و زنان نقشهای عاطفی پُررنگ تری در این جامعه داشته باشند ولی به تدریج با افزایش پیوندهای ناشی از تکنولوژی و افزایش نقش نرم افزارها در زندگی روزانه، نقش زنان باید افزایش پیدا می کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر با ورود فناوری ها و ایجاد رفاه بیشتر، بُعد خانوار نسبت به گذشته کاهش یافته این در حالی است که در گذشته بُعد خانوار ۶ تا ۷ بود اما اکنون بعد خانوار ۳.۵ است. زنان بسیاری از لوازم رفاهی را در منزل در اختیار دارند و به همین خاطر اوقات فراغت بیشتری پیدا میکنند و میتوانند در بیرون از منزل نیز حضور پُررنگتری پیدا کنند. در واقع نقش دوگانه زن پیچیدهتر از نقش مردان است و مشارکت اقتصادی آنها افزایش یافته است.
این مقام مسئول در وزارت کار با اعلام اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان در جهان ۵۰ درصد است گفت: این نرخ در ایران به ۱۲ درصد رسیده و متاسفانه این نرخ در سال های اخیر کاهش داشته است.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه با بیان اینکه در کشورهای خاورمیانه که شرایطی فرهنگی تقریبا مشابهی با ما دارند نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۷.۱۸ درصد است. در ایران ما با زنان تحصیل کرده زیاد مواجه هستیم ولی ما با شاخص ۱۲ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی زنان نسبت به کشورهای منطقه در جایگاه پایینتری قرار داریم.