0  |  5

نکاتی برای راه اندازی کسب و کار خانوادگی موفق

نکاتی برای راه اندازی کسب و کار خانوادگی موفق

امروزه نقش کسب و کارهای خانوادگی بیش از هر زمان دیگری پررنگ شده است و اقتصاد کشورهای بسیاری از آسیا تا اروپا تحت تاثیر فعالیت این شرکت‌هاست. کسب و کارهای خانوادگی فعالیت‌های تجاری را با تعهدات عاطفی در خانواده تلفیق کرده و بستری برای رشد ایجاد کرده‌اند. اما راه‌اندازی موفقیت‌آمیز این نوع کسب و کارها نیز نیازمند توجه به نکات و فنونی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:  

قوانینی برای ایجاد فرهنگ مورد نظرتان تنظیم کنید:

مجموعه‌ای از قوانین منطقی و صحیح کمک می‌کند تا صاحبان شرکت‌ها، کسب‌وکارهای خانوادگی‌شان را توسعه دهند. برای پرورش تیم شاد، موفق، پرانرژی و پرشور، همه اعضا باید در هماهنگی و اتحاد باشند. لذا مشاورانی را برای ایجاد قوانین و دستورالعمل‌های مناسب استخدام کنید. این مجموعه از دستورالعمل‌ها باید برای حفاظت از کل تیم و حفظ فرهنگ شرکت در نظر گرفته‌شده باشد. یکی از قواعدی که باید مدنظر قرارگرفته شود؛ به منظور ارتقاء عدالت و جلوگیری از تقلید است-البته در این مورد استثنائی وجود ندارد-. به‌عنوان‌مثال، دختر مالک کسب‌وکار که امسال فارغ‌التحصیل شده است باید طبق قوانین دو سال در جای دیگری کار کند تا بتواند جایگاه اصلی‌اش را در کسب‌وکار خانوادگی اخذ کند.

به رشد و پیشرفت افرادتان توجه کنید:

 این مهم است که به‌عنوان ‌رهبر دغدغه کمک به افراد تیم را داشته باشید و فکر کنید که‌ آن‌ها چگونه می‌توانند کارشان را گسترش دهند. از کارکنان‌تان سؤالات زیر را بپرسید: اهداف شما چیست؟ چگونه می‌خواهید با این شرکت رشد کنید؟ در 5 تا 10 سال آینده خود را کجا می‌بینید؟ سعی کنید با 100 درصد شفافیت عمل کنید، در این صورت بستری از اعتماد و حساسیت مثبت ایجاد می‌کنید که زمینه را برای رشد و پیشرفت تجارت خانوادگی‌تان مهیا خواهد کرد.

اعضای غیرخانوادگی را ارتقا دهید:

یکی از کلیدهای ایجاد یک سیستم رأی‌دهی و مشارکت پایدار این است که اعضای غیرخانواده را به نقش‌های ارشد ارتقاء دهید. استخدام کارمندان غیرخانوادگی در سطح مدیریت ارشد، استراتژی کلیدی کسب‌وکار است. البته به عنوان عنصری عالی برای کمک به کسب‌وکار خانوادگی در انتقال به سطح بعدی نیز شناخته می‌شود. با استخدام مدیران غیرخانوادگی علاوه بر ارائه چشم‌انداز جدید، تصمیم‌گیری عاطفی را نیز کاهش می‌دهید.

نکاتی برای ایجاد یک کسب و کار خانوادگی:

با مشتریان مانند خانواده رفتار کنید:

شرکت‌های خانوادگی مزیت رقابتی منحصر به‌ فردی دارند. خانواده‌هایی که با یکدیگر همکاری می‌کنند، تمایل به ایجاد میراث خانوادگی دارند، که قطعاً با قصد درآمدزایی از کسب‌ و کار متفاوت است. مراقبت‌هایی مداوم که خانواده از کسب‌وکار انجام می‌دهد، واقعاً به فروش شما منجر می‌شود. اعضای خانواده همواره از مشتریان مراقبت می‌کنند، به وفادار‌سازی مشتریان می‌پردازند و به همین ترتیب فروش ما را به‌طورکلی افزایش می‌دهند. کسب‌وکار خانوادگی می‌تواند این سطح مراقبت را به جامعه گسترش دهد، و این امر را با همکاری با چندین سازمان خیریه تکمیل کند.

ارزش‌های مهم را القا کنید:

کسب‌وکارهای جدید سخت شروع به فعالیت می‌کنند و سخت‌تر رشد می‌کنند. فقط کسانی باید کسب‌وکار خانوادگی را شروع کنند که قادر به ایجاد پایه‌ای قوی از ارتباط و اعتماد باشند. همچنین استعدادها و نقاط قوت آن‌ها نیز مکمل یکدیگر باشد. تشویق و ترغیب فرزندان برای ملحق شدن به کسب‌ و کار نیز موضوع بسیار مهمی است؛ برای مثال می‌توانید کودکان‌تان را از سنین نوجوانی به‌صورت پاره‌وقت در شرکت مشارکت دهید.

درنهایت، توصیه می‌شود که صاحبان اصلی کسب‌وکار در صورت امکان در جایگاه‌شان باقی بمانند. آن‌ها زمان زیادی را صرف شکل دادن به فرهنگ شرکت و برقراری ارتباط با تیم عملیاتی کرده‌اند. هنگامی‌که به استراتژی جانشینی برای کسب‌ و کار خانوادگی‌شان می‌پردازند، صرفاً بر اساس شانس جلو نمی‌روند بلکه با سفر به مکان‌های مختلف اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و به‌دنبال راهی برای بهبود محصولات و برند هستند.

راه اندازی کسب و کارتان را از اینجا شروع کنید

اگر شما هم به «راه اندازی کسب و کار خانوادگی» علاقمندید،‌ مطالعه مطالب زیر را پیشنهاد می‌کنیم:

نمونه‌ای از راه اندازی کسب و کار خانوادگی توسط بانوی کارآفرین ایرانی

بهترین توصیه‌ها برای اداره‌ی کسب‌ و کار خانوادگی

چالش‌های مدیریت کسب‌ و کار خانوادگی

مترجم: مارال مختارزاده(کارشناس ارشد کارآفرینی)

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

مطالب پیشنهادی:
دیدگاه شما
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com