به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمود صداقت در یک نشست خبری با بیان اینکه رئیس جمهور بر این موضوع تاکید داشت که بعد از لغو تحریمها، نباید از طریق بازار مصرف داخل برای کشورهای دیگر اشتغالزایی کنیم، گفت: سوال من این است که برای این موضوع چه ضمانت اجرایی وجود دارد، در زمان تحریمها تولیدکنندگان سالهای سختی را تجربه کردند چرا دولت ما را پشتیبانی نکرد.
وی ادامه داد: یک روز صبح از خواب بیدار شدیم و دیدیم تعرفه واردات پروفیل UPVC از 32 درصد به 15 درصد رسیده است و این در حالی بود که 150 هزار تن ظرفیت نصب شده برای تولید این محصول در کشور داشتیم، ولی میزان تولید داخل 40 هزار تن بود.
صداقت تصریح کرد: در حال حاضر شاهد سیل واردات پروفیل UPVC از کشورهای همسایه به ویژه ترکیه هستیم، به طوری که با توجه به میانگین قیمت 10 هزار تومانی پروفیل، این محصول با یک دوم قیمت از ترکیه وارد میشود.
وی اظهار داشت: وقتی یکی از تولیدکنندگان در مورد کاهش تعرفه واردات پروفیل UPVC به وزیر صنعت گلایه کرد، وزیر پاسخ داد که در گذشته این پروفیل با ارز 1200 تومان وارد میشده ولی الان نرخ ارز به 2400 تومان رسیده است و به همین دلیل ما تعرفه را نصف کردیم.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل فولادی ادامه داد: این توضیح وزیر در حالی است که ما نیز برای تولید محصولاتمان در گذشته از ارز 1200 تومانی استفاده میکردیم، ولی سال قبل این رقم به 2600 تومان رسید. پس برای ما نیز قیمت تمام شده محصول گرانتر شده است.
وی با بیان اینکه از سازمان استاندارد خواستهایم تا گواهی آزمایشگاه مرجع را به تولیدکنندگان این صنعت ارائه دهد، گفت: این درخواست را اوایل سال گذشته ارائه کردیم ولی با گذشت 5 ماه از سال جاری هنوز پاسخی به درخواست ما داده نشده است.
به گفته وی، در حال حاضر 150 هزار تن ظرفیت نصب شده برای تولید پروفیل UPVC در کشور وجود دارد در حالی که در شرایط عادی، میزان مصرف داخل به 60 هزار تن میرسد که 40 هزار تن آن در داخل تولید میشود و 20 هزار تن نیز واردات صورت میگیرد که 95 درصد این واردات متعلق به محصولات ترکیه است که عمدتاً نامرغوب هستند.
* دوره رنسانس اقتصادی آغاز شده است
به گزارش فارس، محمدجواد اقدامیان عضو انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو.پی.وی.سی نیز در این نشست خبری اظهار داشت: با توجه به توافق صورت گرفته در مسائل هستهای، از دولت میخواهیم تا از واردات کالاهایی که تولید آنها در داخل به خودکفایی رسیده است، جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه امیدواریم صادرات کالاهای غیرنفتی رونق بگیرد، افزود: این نگرانی برای صنعتگران وجود دارد که مبادا واردات کالاهای ساخته شده به ویژه کالاهای بیکیفیت به کشور رونق گیرد.
اقدامیان تصریح کرد: در سالهای گذشته 700 میلیارد دلار پول نفت خرج شد و پیامد آن، تعطیلی 2 هزار بنگاه اقتصادی و بیکاری نیم میلیون نفر در کشور بود که در عین حال، اشتغالزایی برای چشمبادامیها و واردات کالاهای بیکیفیت را نیز شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه دوره رنسانس اقتصادی آغاز شده است، گفت: اهمیت جایگاه اقتصاد مقاومتی، راه تولیدکنندگان ایرانی را به خوبی روشن کرده است.