به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی طیب نیا در نشست هم اندیشی مدیران عامل بانک های دولتی ، خصوصی و موسسه های مالی و اعتباری که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شده است ، افزود: مشکلات مزمنی که از قبل انقلاب در اقتصاد ایران بروز کرد و به سبب تحریم ها نیز مشکلاتی به اقتصاد ما تحمیل شد ، اقتصاد ایران را با شرایط رکود تورمی ، نرخ تورم بالای 45 درصد و رشد منفی اقتصادی مواجه کرد.
وی افزود : با اتخاذ سیاست های دولت در دو سال اخیر نرخ تورم به زیر 15 درصد کاهش یافت و دولت برنامه های متعددی را برای خروج از رکود اجرا کرده است. اما مردم هنوز نمی توانند طعم شیرین رونق اقتصادی را بچشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تنگنای اعتباری نظام بانکی کشور گفت: عوامل زیادی طی سال های گذشته نیاز به نقدینگی را افزایش داد که از جمله آنها افزایش تورم ، نرخ ارز و محدودیت ناشی از تحریم ها بوده است و بنگاه ها مجبور شدند به جای گشایش اعتبار ، از حواله استفاده کنند.
طیب نیا گفت : تقاضا برای تامین مالی در این سال ها به شدت افزایش یافت، اما عواملی مانند بدهی دولت به بانک ها ، مطالبات معوق، محدودیت سرمایه و وجود اموال مازاد ، قدرت تسهیلات دهی بانک ها را محدود کرد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی اولویت دولت برای مقابله با رکود اقتصادی و رفع تنگنای اعتباری نظام بانکی است.طیب نیا با اشاره به اینکه همزمان با کمبود منابع در بخش تولید نظام بانکی با نرخ سود نامناسب نیز مواجه بوده است ، گفت: تولیدی که چند سال با شرایط رکودی مواجه بوده است، نمی تواند نرخ سود بالا را تامین و پرداخت کند و اگر نرخ سود را صرفاً به صورت دستوری کاهش دهیم مشکلات تشدید می شود.
وزیر اقتصاد افزود : پیداکردن راه حل مناسب که هم تولید را پاسخ دهد و هم مشکلات را حاد نکند و از طرفی با سیاست ضد تورمی دولت سازگاری داشته باشد ، از پیچیدگی های اقتصادی در دوره حاضر است.
طیب نیا با اشاره به اینکه بخش عمده ای از مطالبات معوق نظام بانکی به دلیل شرایط رکودی موجود بوده است ، گفت : در شرایطی هستیم که اگر فشار غیرمنطقی به نظام مالی و پولی کشور وارد شود ، مشکلات حادتر خواهد شد و همین موضوع سیاست گذاری ها را با پیچیدگی هایی مواجه کرده است.
وی افزود: در دو سال گذشته جلسات متعددی با مدیران نظام بانکی و همچنین مسئولان ارشد اقتصادی دولت برای بررسی و دستیابی به راه حل برگزار شده است و این جلسات با مشارکت مدیران بانکی ادامه دارد.