به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام اداره تحلیل های آماری بیمه مرکزی حجم حق بیمههای تولیدی بازار بیمه با ۱۰.۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود ۶۳.۲ هزار میلیارد ریال رسید. سهم بخش غیردولتی از این مقدار به ۶۳.۵ درصد رسید و ۳۶.۵ درصد دیگر توسط بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی تولید شد.
شرکت های بیمه ایران، آسیا، البرز، دانا، پارسیان، کوثر، پاسارگاد، کارآفرین و معلم (هر یک دارای سهم بالاتر از سه درصد) در مجموع بیش از ۸۳ درصد از حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده اند.
بر اساس این گزارش، ۳۹.۴ درصد حقبیمههای تولیدی به رشته بیمه شخصثالث و مازاد و ۲۰.۸ درصد به بیمه درمان اختصاص دارد. سهم بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب به میزان ۱۲.۲ و ۶ درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید. تعداد بیمهنامههای صادره در این مدت نیز با ۵.۷ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۳.۹ میلیون فقره بود.
طبق این گزارش، شرکتهای بیمه طی این مدت همچنین حدود ۳۵.۲ هزار میلیارد ریال خسارت به بیمهگذاران پرداخت کردند که در مقایسه با چهار ماهه اول سال قبل ۱۹.۶ درصد رشد نشان میدهد.
۳۶.9 درصد از خسارتهای بازار بیمه در رشته بیمه شخص ثالث و مازاد و ۳۵.۹ درصد از خسارتهای پرداختی در رشته بیمه درمان پرداخت شده است. بیمه های بدنه اتومبیل و زندگی به ترتیب حدود ۷ و ۶.۷ درصد از خسارت های پرداختی بازار بیمه سهم دارند. همچنین ۵۵.۱ درصد از خسارت های بازار بیمه توسط بخش غیردولتی جبران شده است.
شرکت های بیمه نزدیک به ۷.۶ میلیون مورد خسارت به بیمهگذاران پرداخت کردند که در مقایسه با سال قبل حدود ۲۶.۳ درصد رشد داشته است.طی این مدت، نسبت خسارت بازار بیمه معادل ۵۵.۶ درصد بود و در مقایسه با سال قبل ۴.۲ واحد افزایش نشان داد. نسبت خسارت شش شرکت بیمه سینا، ملت، نوین، دانا، ایران و میهن بالاتر از این میزان در بازار بیمه و به ترتیب ۹۳.۹، ۷۶.۵ ، ۷۱.۵ ، ۷۱.۱ ، ۶۸.۵ و ۶۲.۴ درصد بوده است.
سه رشته بیمه اعتبار، درمان و بدنه اتومبیل به ترتیب با حدود ۳۲۷.۹، ۹۵.۹ و ۶۶ درصد، نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند. پس از این سه رشته، نسبت خسارت رشته های شخص ثالث و مازاد، مسئولیت و حوادث راننده (با ۵۲.۲ ، ۴۷ و ۴۶.۷ درصد) بالاتر از این نسبت در سایر رشته های بیمه بوده اما پایین تر از نسبت خسارت بازار بیمه قرار دارند.