به گزارش خبرگزاری مهر، «جولیو هاس» سفیر سوئیس در این نشست با مثبت ارزیابی کردن دوران پساتحریم، از همکاری های دوجانبه بین بورسی جهت رونق بازارهای کالایی دو کشور استقبال کرد.
سفیر سوئیس با بیان اینکه توسعه ابزارهای معاملاتی نوین از جمله قراردادهای اختیار معامله و توسعه محصولات پذیرش شده در بخش معاملات آتی، یکی از عوامل موفقیت بورس ها است، ابراز امیدواری کرد؛ بورس کالای ایران با روندی که در پیش گرفته است، بتواند به عنوان یکی از بازارهای پیشرفته خاورمیانه و آسیا در سطح جهانی مطرح شود.
همچنین حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران در این نشست با تاکید بر اینکه افزایش عرضه کنندگان خارجی در بورس کالا و حضور تولیدکنندگان ایرانی در بورس های کالایی جهانی از جمله برنامه های پیش روی این بورس است، گفت: ما تلاش داریم که بتوانیم از طریق فراهم کردن امکان فعالیت موسسات فورفیتینگ به منظور تامین مالی صادرات و واردات و همچنین ایجاد زمینه لازم برای معاملات مدتدار و اعتباری بینالمللی، پیش درآمدهای تامین مالی بینالمللی را فراهم کنیم.
مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین ایجاد امکان پوشش ریسک در بازارهای بینالمللی از طریق فراهم کردن زمینه پوشش ریسک در بازار بینالمللی، افزایش عمق و تعداد بازیگران بینالمللی و توسعه تعاملات با بورسها و اقتصاد بینالمللی را از برنامه های این بورس در عرصه بین المللی عنوان کرد.
سلطانی نژاد با بیان اینکه گسترش معاملات تالار صادراتی از اولویت های بورس کالا در دوران پساتحریم خواهد بود، گفت: افزایش تنوع کالاها نظیر محصولات پتروشیمی، مواد معدنی و سیمان در تالار صادراتی در کنار فراهم کردن زمینه حضور عرضهکنندگان خارجی در رینگ صادراتی می تواند تجارت دوسویه و پر منفعتی را برای ایران و کشورهای طرف معامله ایجاد کند که بدون شک با برچیده شدن تحریم های مالی ایران، نقل و انتقالات آسان و تبالات تجاری نیز رونق می گیرد.
در این نشست مدیرعامل بورس کالای ایران و سفیر سوئیس در تهران از فراهم کردن بستر مناسب برای ارتباط بورس های دو کشور و همچنین آشنایی شرکتها و تولیدکنندگان سوئیسی و ایرانی با معاملات در بازار سرمایه دو کشور استقبال کردند.