به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبادالله محمدولی گفت: این مصنوعات خارجی ضربه جدی به درآمدهای دولت وارد میکند چون مالیات و عوارض گمرکی پرداخت نمیکند و به اشتغال هم آسیب جدی وارد میکند.
محمدولی گفت: در دو سال گذشته 800 میلیون دلار طلا صادر میکردیم که امسال به 100 میلیون دلار رسیده است. وی تأکید کرد: این در حالی است که در چشمانداز 1404 برای صادرات سالانه 5 میلیارد دلار طلا هدفگذاری شده است.
محمدولی به ارایه مشوقهای صادراتی از سوی دولت در آستانه روز ملی صادرات (29 مهر) اشاره کرد و افزود: در صادرات طلا و جواهر نیازمند حمایتهای جدی دولت برای کاهش هزینه در بازارهای رقابتی هستیم.
وی با بیان اینکه گردش طلا در ایران 300 تا 400 تن در سال است، گفت : کشورهای حوزه خلیج فارس، مشترک المنافع، عراق و افغانستان بازار خوبی برای ماست که با حمایت دولت به این بازارها دسترسی پیدا خواهیم کرد.
محمدولی کشورهای ترکیه، هند، چین و ایتالیا را بزرگترین تولید کنندههای طلا در جهان معرفی کرد و گفت: این کشورها مواد اولیه خود را بهراحتی از طریق مؤسسات مالی و بدون واسطه تأمین میکنند و معافیتهای مالیاتی، تأمین اجتماعی و مشوقهای صادراتی تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: دولت باید تدبیری بیندیشد که مواد اولیه طلا در داخل کشور تأمین و از واردات آن جلوگیری شود.محمدولی با تأکید بر اینکه حمایت از تولیدکنندگان این حوزه و شناسایی بازارهای هدف بهاندازه صادرات نفت برای کشورمان ظرفیت ارزآوری دارد، افزود: صنعت طلای کشور به فناوری مجهز است و از نظر رنگ، لعاب، عیار و دوام با کالای مشابه خارجی برابری میکند و قابل رقابت با رقبای خارجی است.
محمدولی اظهار داشت: ارزش افزوده حاصل از طلا در کشور ما بیشتر نصیب خارجی میشود و بیشتر ما در این حوزه مصرف کننده هستیم تا تولیدکننده و متأسفانه در این میان ارز زیادی از کشورمان خارج میشود.
وی تصریح کرد: چنانچه چرخه تولید طلا و جواهر در کشور ما رونق یابد ایجاد ارزش افزوده، فرصتهای شغلی، ارزآوری و گردش اقتصادی بالا بههمراه دارد.
محمدولی همچنین به حمایتهای خوب دولت از فعالان این حوزه در بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: معادن طلای موته و زرشوران را بخش خصوصی اداره میکند و معادن طلای کشور در استانهای کرمانشاه، کردستان، خراسان رضوی، زنجان و همدان واقع شده است.