محمد حسین ادیب در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در تشریح وضعیت عمومی اقتصاد ایران اظهارداشت: در وضعیت موجود، سود سپرده از محل زیان وام گیرنده و زیان بانک پرداخت می شود، به علاوه هیچ بخشی از منظر بازدهی، قادر به رقابت با سود سپرده نیست؛ لذا سود سپرده علامت می دهد که 95 درصد کسب وکارها تعطیل و منابع آن در بانک سپرده گذاری شود و این به تخریب فضای کسب و کار انجامیده است.
وی افزود: بخش مسکن و بازار سرمایه از منظر بازدهی قادر به رقابت با سود سپرده نیست و این باعث کاهش قیمت مسکن و سهام شده و تا زمانی که روند فوق ادامه داشته باشد کاهش ماهانه قیمت مسکن و بازار سرمایه ادامه خواهد داشت.
• 10 موسسه مالی و بانک کوچکی که با مکش سپرده ها از بانکهای بزرگ ادامه حیات می دهند
• بانک مرکزی مانع ورشکستگی 10 موسسه مالی و بانک نشود
وی در تشریح راهکار برای بهبود وضع فعلی اظهارداشت: عامل ایجاد کننده وضعیت موجود ده موسسه مالی و بانک کوچک هستند که ورشکست شده و با بالابردن سود سپرده فقط مشکل را به بعد منتقل می کنند و به اظهار معاون نظارت بانک مرکزی آب از سر این موسسات و بانکهای کوچک گذشته و هیچ چیزی برایشان مهم نیست.
این استاد دانشگاه افزود: به اظهار مدیر عامل بزرگترین بانک خصوصی کشور اگر بانکهای دیگر بر سر سود سپرده با این ده موسسه و بانک رقابت نکنند آن ها هم ورشکست می شوند.
ادیب اضافه کرد: راه حل، پذیرش ورشکستکی این ده موسسه و بانک کوچک است راه حل دیگری وجود ندارد.
وی تأکید کرد: اگر این ده موسسه مالی و بانک، ضوابط مربوط به سود سپرده شورای عالی بانکها را رعایت کنند ورشکست می شوند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا راه حل دیگری برای بهبود این وضع وجود ندارد گفت: راه حل دوم ادامه وضعیت موجود است یعنی این ده موسسه مالی و بانک کوچک با مکش سپرده از بانکهای بزرگ و سالم به حیات ادامه دهند.
وی افزود: این ده موسسه مالی و بانک کوچک، اقتصاد را قفل کرده اند و در بهترین حالت اقتصاد ایران در حال چرت زدن است.