به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ولی الله سیف در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری از تک رقمی شدن نرخ تورم نقطه به نقطه در آذرماه امسال خبر داد.
وی افزود: تحقق نرخ تورم نقطه به نقطه تک رقمی، با کنترل نقدینگی و مدیریت بازار محقق شد.
رئیس کل بانک مرکزی مطالبات غیرجاری را از مشکلات نظام بانکی عنوان کرد و افزود: افزایش مطالبات غیرجاری موجب قفل شدن منابع جاری بانک ها و کاهش قدرت تسهیلات دهی می شود در عین حال ترازنامه بانک ها را در معرض ریسک های بزرگ قرار می دهد.
وی موضوع بنگاهداری، استقرار اصول حاکمیت شرکتی و کیفیت ارائه خدمات را از مباحث مهم نظام بانکی برشمرد و گفت: البته نظام بانکی کشور با آخرین استانداردهای نظارت بین المللی بانک فاصله دارد؛ بنابراین رتبه بندی و ارتقای نظام بانکی از موضوع های روز است.
رئیس کل بانک مرکزی، اصلاح نظام بانکی را یکی از اولویت های مهم پژوهشی در نظام بانکی عنوان کرد و گفت: مسئولان و برنامه ریزان باید برای اصلاح نظام بانکی برنامه ریزی کنند.
سیف به تامین مالی غیر تورمی تولید نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بخش تولید هم اکنون در تنگنای تامین مالی و سرمایهگذاری قرار دارد ضمن اینکه ارتقای تامین مالی بدون تورم از ضروریات اساسی برای رونق اقتصادی کشور به شمار می رود.
وی ادامه داد: بنابراین بهره گیری از سیاست ها و اقدامات غیر تورمی تولید، یکی از موارد ضروری برای انجام پژوهش است.
رئیس کل بانک مرکزی بر اصلاح نظام ارزی کشور تاکید کرد و گفت: بانک مرکزی در دو سال اخیر توانست بازار ارز را به ثبات برساند و هم اکنون یکسان سازی نرخ ارز و مدیریت آن در راستای حفظ ثبات در بلندمدت باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین موضوع مدیریت نظام ارزی، نیازمند پژوهش کاربردی است.
سیف درباره اصلاح ساز و کار تعیین نرخ سود بانکی هم گفت: نرخ سود بانکی از مسائل چالش برانگیز در نظام بانکی است و در این حوزه علاوه بر اینکه نیازمند چارچوب نظری هستیم باید به ساز و کار مناسبی دست یابیم. بنابراین نرخ سود نیز نیاز به پژوهش دارد.
وی افزود: با توجه به چالش های موجود در داخل و ضرورت توجه به بانکداری اسلامی، تدوین بانکداری اسلامی برای جهت دهی مناسب است.