0  |  0

جبران کسری نقدینگی بنگاه های اقتصادی توسط بازار سرمایه

جبران کسری نقدینگی بنگاه های اقتصادی توسط بازار سرمایه
شاخص ها و نماگرهای اقتصادی، از وجود سیگنال های مثبت در سال جاری حکایت دارد که می تواند کشور را وارد فضای جدیدی کند و به تحقق توافقاتی که شرکت ها در دوران پسابرجام داشتند، کمک کند.

حسن امیری، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان مطلب فوق درباره چالش شرکت ها در شرایط فعلی گفت: مهمترین و اثر گذارترین چالش شرکت ها در دوران قبل و بعد از برجام که توان تولیدی شرکت ها را تا حد زیادی کاهش داده، کسری نقدینگی است.

وی در ادامه افزود: معضل کسری نقدینگی باعث شده که شرکت ها ظرفیت بلااستفاده داشته باشند و از طرف دیگر پروژه های متعددی که به درصدی از پیشرفت رسیدند بلاتکلیف باقی بمانند و به بهره بردای نرسند.

این مقام مسوول با بیان اینکه این شرایط نشان می دهد که منابع کشور بلوکه شده و عملا به چرخه تولید نیامده است، گفت: با توجه به کاهش نرخ سود بانکی این فرصت از طریق بازار سرمایه برای شرکت ها فراهم شده که بتوانند از طریق بازار سرمایه تأمین مالی کنند.

وی تصریح کرد: شرکت ها با انتشار انواع اوراق مشارکت و صکوک مثل اجاره و مرابحه و از طرف دیگر با حفظ جذابیت خرید این اوراق نسبت به سپرده بانکی می توانند در جذب نقدینگی موفق باشند.

امیری اظهار داشت: این دو عامل، کمک بسیار موثری به شرکت های تولیدی در سال 95 می کند تا معضل نقدینگی از طریق بازار سرمایه رفع شود.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس تصریح کرد: چنانچه کاهش نرخ سود بانکی عاملی برای سوق پیدا کردن منابع خرد به سمت خرید اوراق شود و مردم به جای اینکه پولشان را در سپرده های بانکی پس انداز کنند در اوراق سرمایه گذاری کنند و از طرف دیگر شرکت ها از انتشار انواع و اقسام اوراق استقبال کنند، کمک موثری به شرکت های تولیدی در جهت تعالی اقتصاد مقاومتی و تعالی شرکت ها می شود.

وی با بیان اینکه، نکته کلیدی و اساسی در سال 95 که می تواند به بازار سرمایه نقش ویژه بدهد، وجود یک بازار اولیه و ثانویه خوب است، گفت: برای اینکه بتوانیم یک بازار اولیه مناسب داشته باشیم باید بازار ثانویه خوبی وجود داشه باشد. هر چه معاملات پر رونق تر باشد و استقبال از بازار سرمایه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، به بدنه تولید یا همان بازار اولیه کمک بیشتری می شود.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس با اشاره به رفع ریسک های سیستماتیک از بازار سرمایه گفت: خوشبختانه از ماه های پایانی سال گذشته شاهد استقبال از بازار سرمایه بودیم که اگر بتوانیم این نگاه را تداوم ببخشیم می تواند به افزایش حجم معاملات در جهت سرمایه گذاری در بازار سرمایه کمک کند.

وی درباره برنامه های سازمان بورس، در خصوص توسعه و تنوع بخشی به ابزارهای بازار سرمایه گفت: سازمان بورس، در راستای سیاست توسعه ای به دنبال طراحی انواع و اقسام ابزارها است که سال گذشته در این خصوص قدم های جدی برداشته شد و امسال نیز اقدامات در این خصوص تدوام خواهد داشت تا بتوانیم ابزار سازی و تنوع ابزارها را بوجود بیاوریم.

امیری در بخش پایانی گفتگو با سنا به چگونگی بهره بردن شرکت ها از این ابزارها اشاره کرد و خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان، زمینه سازی برای طراحی ابزارهای مختلف است اما بعد از طراحی و ارائه آن به بازار، واحدهای تولیدی و شرکت ها باید به دنبال استفاده از این ابزارها بروند.

وی تصریح کرد: سازمان بورس، تسهیل گر فرایندهاست تا گردش عملیات و مجوزها در اسرع وقت انجام گیرد نه اینکه بتواند تارگت مشخصی در خصوص میزان انتشار اوراق بدهد؛ به دلیل اینکه منتشر کننده اوراق خود شرکت است نه سازمان بورس.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه-سنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com