فريال مستوفي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، درباره وضعيت بخشهاي مختلف اقتصادي در دوران پسا تحريم عنوان کرد: مسلما بعد از رسيدن به توافق شاهد تحولاتي در حوزه هاي مختلف اقتصادي خواهيم بود، اما مهمترين موضوع در اين دوران اين است که بايد وضعيت اقتصاديمان در دوران پسا تحريم را مديريت کنيم.
وي ادامه داد:با برداشته شدن تحريمها به ويژه تحريم هاي بانکي شرايط نقل و انتقال پول برايمان به شکل مطلوب تري فراهم مي شود،اين اتفاق کمک زيادي مي کند تا معاملاتمان اعم از صادرات يا واردات را از طريق سيستم بانکي انجام دهيم.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران با اشاره به برخي نتايج رفع محدوديت بانکها براي انجام معاملات عنوان کرد: از طرف ديگر ما پول هاي بلوکه شده در کشورهاي ديگر داريم که به دليل مشکلات بانکي نتوانستيم آنها را وارد کشور کنيم. اگر تحريم هاي بانکي برداشته شود، پولهايي که در خارج از ايران سپرده هستند امکان ورود به داخل کشور را پيدا مي کنند و همچنين بخشي از پول هاي نفتي را که تا حدودي توانستيم براي مواد غذايي و دارو استفاده کنيم، به کشور وارد خواهد شد و در ضمن ميتوانيم توليد نفت مان را به بيش از يک ميليون بشکه در روز برسانيم.
مستوفي تصريح کرد: در اينجا بايد مديريت مناسبي براي آوردن پول هاي آزاد شدهمان داشته باشيم. اگر قرار باشد اين پول ها به صورت يکجا و بدون برنامه وارد کشور شود بار ديگر با همان مشکلات سال هاي گذشته، روبرو خواهيم شد. چرا که آمدن اين پول ها مي تواند باعث ايجاد نقدينگي و تورم شود. بنابراين بايد براي آوردن اين پول ها برنامه ريزي مشخص و منسجمي داشته باشيم.
وي با تاکيد بر اينکه نبايد با استفاه از اين پولها به سمت واردات بي رويه و کالاهاي غيرضروري حرکت کنيم، ادامه داد: اين پول ها بايد به سمت توليدات صادرات محور و پروژه هاي زير بنايي که مي تواند به رشد اقتصادي کشور کمک کند، سوق يابد.اين فعال اقتصادي همچنين تصريح کرد که بايد ديپلماسي اقتصادي را در کنار ديپلماسي سياسي پيش برد و براي ديپلماسي اقتصادي بهترين افراد فعالان بخش خصوصي هستند.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در اينباره معتقد است: در کشورهاي توسعه يافته مهمترين ماموريت اقتصادي و ديپلماتيک را براي حداکثرسازي منافع ملي در اختيار اتاق هاي بازرگاني و اتحاديه هاي تجاري ميگذارند. اميدوارم ما هم در کشورمان به همين سمت حرکت کنيم.