به گزارش خبرگزاري تسنيم به نقل از پرس تي وي، اکنون که توافق هسته اي بين ايران و قدرت هاي جهاني منعقد شده، هند قصد دارد يک مجتمع 3 ميليارد دلاري گداخت آلومينيوم در ايران ايجاد کند.اين ايده در سال 2014 مطرح شد، اما هند از آن زمان تاکنون منتظر لغو تحريم هاي غرب عليه ايران بوده است. شرکت ملي آلومينيوم هند اکنون به صورت جدي در حال بررسي اجرايي کردن اين پروژه پس از نهايي شدن مذاکرات ايران و 1+5 در روز سه شنبه است.
اين طرح شامل ساخت يک مجتمع گداخت براي توليد 500 هزار تن آلومينيوم در سال و يک نيروگاه توليد برق 1000 مگاواتي است.ذخاير زغال سنگ هند براي تامين انرژي مورد نياز آلومنيوم اين کشور کافي نيست و از آنجايي که واردات زغال سنگ به صرفه نيست، اين کشور به دنبال توليد آلومنيوم در خارج از خاک خود و در کشورهاي غني از نظر انرژي است.ايران داراي منابع غني انرژي هيدروکربني از جمله نفت و گاز است.
در حالي که خشکسالي موجب کاهش آب سدها شده و فرآورده هاي نفتي محيط زيست را آلوده مي کند ايران در حال حرکت به سمت توليد برق از طريق مصرف گاز است. سال گذشته، ايران 50 ميليارد متر مکعب گاز صرف توليد برق کرد، در حالي که اين رقم يک سال قبل از آن 35 ميليارد متر مکعب بود.
با توجه به اينکه هزينه برق 40 درصد هزينه توليد آلومنيوم را تشکيل مي دهد، ايران به دليل داشتن ظرفيت بالاي توليد برق، محلي ايده آل براي توليد اين فلز استراتژيک به شمار مي رود.ايران سالانه 340 هزار تن آلومنيوم توليد مي کند و قصد دارد با سرمايه گذاري حدودا 12 ميليارد دلاري، اين رقم را تا سال 2025 به 1.5ميليون تن برساند.
از ديگر شرکت هاي هندي که به دنبال فرصت هاي سرمايه گذاري در ايران هستند مي توان به شرکت هاي لارسن اند توربو، تاتا پاور و آداني انترپرايز اشاره کرد که قصد دارند در پروژه هاي نفت و گاز، برق و بندري ايران حضور داشته باشند.