محمدحسین برخوردار در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت نوسازی خطوط تولید در دوره پساتحریم، گفت: تنها در شرایطی که مقصد بخشی از پولهای آزاد شده، صنایع داخلی کشور باشد، میتوانیم به فرصتهای اقتصادی فراهم شده ناشی از رفع تحریمها به عنوان موتور محرکه صنعت نگاه کنیم، این در حالی است که دشواریهای تحمیل شده به صنعت در دوره تحریمها در کنار آثار و تبعات هدفمندی یارانه ها موجب شده است که بسیاری از بنگاههای صنعتی نتوانند بودجه لازم برای نوسازی ماشینآلات خطوط تولید را تدارک ببینند، ضمن اینکه اتخاذ رویکردهای انقباضی از سوی نظام بانکی نیز این شرایط را تشدید کرده است.
رئیس مجمع عالی واردات افزود: تبعات غیرمستقیم ناشی از تحریم نظیر برنامهریزیهای موقت و کوتاه مدت، انتظار برای ارزانی ارز، گسترش فعالیتهای دلالی و واسطهگری، انتظار برای تغییر شرایط و دهها موضوع دیگر نیز مزید علت شده و باعث گردید تا سرمایهها به سمت صنعت هدایت نشود و بی شک استمرار این شرایط و عدم تعمیق سرمایه گذاری، می تواند تولید را بیش از این تضعیف کند.
وی با اشاره به دیگر عوارض تحریم بر صنعت داخلی، تصریح کرد: تحریم موجب شد سرعت انتقال تجربههای بین المللی در حوزه مدیریت با سرعت پایینتری به داخل کشور انتقال پیدا کند و طبیعتا هر چه نگرشهای مدیریتی قدیمیتر باشد، بی شک از سرعت توسعه صنایع کاسته می شود.
به گفته برخوردار، بهرهبرداری درست و هوشمندانه از پولهای آزاد شده به معنای آن است که سرمایهگذاری در بخشهای زیربنایی و صنعت را توسعه دهیم. باید با نوسازی خطوط تولید، بهسازی تکنولوژی و تسهیل مسیر انتقال فناوری و دانش فنی زمینه های جهش صنعت داخلی کشور را فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که اینکه از داراییها و منابع بدست آمده از مذاکرات وین به درستی استفاده کنیم، به خود ما و نوع سیاستگذاریهای ما باز میگردد. بر این اساس، برای سرعت بخشیدن به رشد صنایع، باید از پتانسیل تولید تحت لیسانس با فرض الزام به صادرات به کشورهای منطقه بهره برداری شایسته کنیم.