جمال بحري در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با اشاره به لزوم افزايش سرمايه بانکها و تعيين تکليف معوقات دولت اظهار کرد: در مورد بانکهاي دولتي دستورات آمرانه دولت محلي از اعراب دارد، اما در مورد بانکهاي خصوصي که سهامداران خاص خود را دارد طبق قانون بانکداري اسلامي نبايد چنين دستوراتي در تعيين سقف سود گذاشته شود.
وي با اشاره به نحوهي محاسبه هزينههاي بانکها در ارائه تسهيلات اظهار کرد: چنين دستوراتي که بانکها مجبور به اجراي آن هستند باعث ميشود که تسهيلات تنها به افرادي داده شود که در بانک سپرده دارند و به اين ترتيب بانکها نميتوانند سرمايههاي خود را به بنگاهداران کوچک و متوسط بدهند.
اين کارشناس بانکي با اشاره به اينکه دولت سال سختي را به لحاظ اقتصادي در پيش دارد، گفت: تنها در صورتي اهداف حاصل ميشود که سرمايه بانکها افزايش يافته و نرخ اندوخته آنها نزد بانک مرکزي پايين بيايد.
بحري افزود: از سوي ديگر لازم است دولت در مورد مطالبات معوق خود تعيين تکليف کند و بدهي خود را به بنگاهداران بپردازد و منابع مالي بانکها براي ارائهي تسهيلات فراهم شود.
وي با تاکيد بر اينکه اگر براي اجراي فرمان رييس جمهور به معاون خود درباره سياستهاي اقتصاد مقاومتي، سازوکار مناسبي وجود نداشته باشد اين امر به نتيجه نخواهد رسيد، گفت: تفاوت نظام بانکي ايران با جهان اين است که در دنيا بازار سرمايه قوي و به روز است، بنابراين تامين مالي بنگاههاي بزرگ از طريق بازار سرمايه انجام ميشود.
اين کارشناس بانکي با اشاره به اينکه برگشت سرمايه در مورد سرمايهگذاريهاي کلان بلندمدت است، گفت: نظام بانکي براي اين فعاليتهاي بلندمدت مناسب نيست، بنابراين اولين کاري که دولت بايد در راستاي اين فرمانها انجام دهد تقويت بازار سرمايه و برداشتن فشار تسهيلات کلان از نظام بانکي است.
وي با اشاره به عدم حمايت دولت از بازار سرمايه خاطر نشان کرد: ابزار مالي اسلامي راهکار خوبي را براي حمايت از بازار سرمايه دارد و لازم است دولت با يک روشي ابزار مالي نويني را براي بهبود وضعيت بازار سرمايه به وجود آورد.
اين کارشناس بانکي با تاکيد بر لزوم همکاري بانک مرکزي، بورس و دولت در ايجاد اوراق جديد مالي تصريح کرد: در ايران ما با مشکل خاصي مواجه نيستيم و اين امر را تورم به خوبي نشان ميدهد. مشکل ما نبود فرآيند مناسب جذب پول است.
بحري با تاکيد بر لزوم به وجود آوردن نظام برد – برد بين سرمايهدار و افراد نيازمند به سرمايه گفت: ايجاد اين نظام نيازمند يک همت ويژه و کار بين بخشي است، اما در ايران ثابت شده است که کار بينبخشي با موفقيت انجام نميشود.