گروه اقتصاديـخبرگزاري فارس، انتصاب مجدد مديرعامل شرکت دخانيات و تغيير مديرعامل قبلي پس از دو هفته از نکاتي است که نميتوان به سادگي از آن گذشت؛ چراکه طي 20 سال اخير شايد عمر مديريتي هر يک از مديران بر صندلي شرکت دخانيات ايران به يک سال هم نرسيده است و اين مسئله جاي تأمل دارد.
از طرف ديگر سيگار جزو 4 کالاي اصلي است که دو سوم مصرف آن از طريق قاچاق تأمين ميشود که از يک سو دولت از حقوق خود محروم کرده و از طرف ديگر سود سرشاري را روانه جيب مافياي واردات اين کالاي غيرضرور ميکند. از طرفي نعمتزاده وزير صنعت، معدن و تجارت راه پايان دادن به قاچاق سيگار را دادن مجوز رسمي به نمايندگيهاي برندهاي خارجي ميداند، ايدهاي که طي يک سال گذشته حرف و حديثهاي زيادي را در رسانهها و نمايندگان مجلس در پي داشته است تا آنجا که روز گذشته 5 نماينده مجلس بر آن شدند وزير صنعت را براي پاسخگويي نسبت به اين مسئله به مجلس فراخوانند.
محمدحسين برخوردار رئيس مجمع واردات و مديرعامل کنوني شرکت دخانيات در مورد علت حجم گسترده قاچاق سيگار در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: سالانه 60 ميليارد نخ سيگار در داخل کشور مصرف ميشود که 20 ميليارد نخ آن توليد داخل است که توليد آن نيز با اُفت و خيزهايي همراه بوده است.
وي راهکار پيشگيري از قاچاق را ارائه مجوز رسمي براي ورود قاچاق سيگار دانست و افزود: با اين کار هم جذب سرمايهگذاري خارجي در کشور صورت گرفته و هم راهکاري براي ايجاد اشتغال و انتقال تکنولوژي است.
برخوردار با اشاره به اينکه تعرفه واردات رسمي سيگار در حال حاضر 75 درصد است، تصريح کرد: در صورت ورود سيگار از مبادي رسمي درآمد چشمگيري از طريق تعرفه واردات براي دولت ايجاد ميشود.وي راهاندازي کُدينگ کالا با فرمول جديد را راهکاري براي رهگيري کالاهاي قاچاقپذير از جمله سيگار دانست و افزود: با اين کار نحوه نظارت بر توزيع سيگار هم آسانتر خواهد بود.