سی و نهمین جلسه شورای راهبری طرح جویشگر بومی، با اعلام فراخوان دوم مشارکت در این طرح، به بررسی جزییات این فراخوان در جهت مشارکت در توسعه محصولات و خدمات جویشگر بومی اختصاص یافت.
این جلسه با حضور اعضای این شورا در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران ) برگزار شد.
علیرضا یاری دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی با گزارشی از نحوه تامین زیرساخت پردازشی در طرح جویشگر بومی و نتایج فراخوان مرکز داده در این زمینه، جلسه را آغاز کرد و اعضای حاضر در این خصوص نظرات خود را بیان کردند.
وی درباره مرحله دوم فراخوان مشارکت در توسعه جویشگر بومی و همچنین اولویتهای اصلی این مرحله از فراخوان و نیز در خصوص دو رویداد «کارآفرینی» و«چالش پژوهش و نوآوری باز» توضیح داد.
یاری با بیان اینکه مدل مشارکت در طرح خدمات جویشگر بومی شامل تامین زیرساخت، تحقیق و توسعه سرویس، توسعه کسب و کار و توسعه بازار و پشتیبانی سرویس خواهد بود، تاکید کرد: مهمترین تغییر در این مرحله، موضوع اجباری بودن ترکیب و ادغام شرکتهای فعال در حوزه جویشگر بومی در قالب سکوهای خدمات است.
در این جلسه خسرو سلجوقی رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی، آخرین وضعیت توسعه مرکز داده (دیتاسنتر) و تامین زیرساخت پردازشی را در جهت اجرای طرح جویشگر بومی تشریح کرد و گفت: علاوه بر حفظ زیرساخت فعلی، برای توسعه این طرح، باید به خرید خدمات از بخش خصوصی اقدام کنیم.
روح الله رحمانی مدیرکل دفتر امور نوآوری و حمایت از سرمایهگذاری وزارت ارتباطات نیز به عنوان یکی از اعضای شورای راهبری طرح جویشگر بومی، پیشنهاد داد که شرکتها برای مشارکت در این طرح، برنامه خروج ارائه کنند و اظهار داشت: در این برنامه، مشارکت کنندگان میگویند که تا چه زمانی از مشارکت طرح در توسعه خدمات خود بی نیاز شده و استقلال مالی پیدا خواهند کرد.
در پایان جلسه نیز مهدی حسین پور پژوهشگر مرکز تحقیقات مخابرات ایران در مورد پروژه «جویشگر صوتی»توضیح داد و نقش صوت در جستجو و همچنین مراحل بررسی و تهیه مشخصه فنی مربوط به گامهای متفاوت جویشگر صوتی را بیان کرد.