0  |  0

در استارت آپ ویکند گردشگری چه خبر بود؟

در استارت آپ ویکند گردشگری چه خبر بود؟

اواخر هفته گذشته دانشگاه علم و فرهنگ میزبان اولین گردهمایی ملی کسب و کارهای نوین گردشگری در فضای مجازی بود که ۴۴ ایده‌پرداز در محورهای حمل و نقل، اسکان و اقامت، جاذبه‌های گردشگری، خدمات حمایتی (بهداشتی، بانکی، اطلاع‌رسانی، فرهنگی)، گردشگری سلامت، گردشگری فرهنگی، ورزشی جانبازان، معلولان و سالمندان به ارائه ایده‌ها و طرح‌های نوآوران‌شان پرداختند و در رقابتی سخت و تنگاتنگ در نتیجه ۳ ایده برگزیده داوران شدند.
محمدحسین ایمانی خوشخو - رییس دانشگاه علم و فرهنگ - که پیش از آغاز استارت آپ ویکند کسب و کارهای نوین گردشگری در فضای مجازی، از حمایت از طرح‌ها و نوآوری‌های خلاقانه سخن گفته بود، اکنون از تشکیل بانک ایده به منظور ایجاد فضای امن که مانع کپی برداری از آن خلاقیت ها خواهد شد، خبر داده است.
او گفت: این بانک رسما تا دهه فجر افتتاح می‌شود که البته تا رسیدن به نتیجه نهایی، باید ملزوماتی را برای آن فراهم کرد که مهم‌ترین آن شناسایی ایده‌های نو است، آنهایی که خلاقیت و ابتکار حرف نخست‌شان بوده و کپی نشده‌اند.
«ایمانی خوشخو» راه‌اندازی بانک ایده را پاسخی به برخی نگرانی‌های ایده‌پردازان دانست و افزود: امکان کپی‌برداری از ایده‌ها همیشه وجود داشته و این بانک می‌تواند با ثبت ایده‌ها و اطلاع‌رسانی درباره آنها، به سایر مراکز مرتبط، فضای امنی را در برابر کپی‌برداری از آن ایده‌ها ایجاد کند. به همین منظور گروهی در دانشگاه علم و فرهنگ برای شناسایی این ایده‌ها و ثبت داده‌های آن‌ها تشکیل شده است و کار را با ثبت ایده‌های برگزیده استارت ویکند کسب و کارهای نوین گردشگری در فضای مجازی شروع می کند.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ همچنین اظهار کرد: این کار جدید بوده و حتما در ابتدا با مشکلاتی همراه خواهد شد، اما سعی می‌شود با درج ایده‌ها در سایر مراکز و در دسترس قرار دادن اطلاعات از موازی‌کاری‌ها جلوگیری و در عین حال از آن‌ها کمک‌هایی هم دریافت شود.
وی درباره تاثیر برگزاری استارت آپ‌ها در صنعت گردشگری توضیح داد: هدف اصلی "استارت‌آپ ویکندها" ایجاد راه میان‌بُر برای خلق شغل‌های جدید و تبدیل ایده‌ها به کسب و کار است و در صنعت گردشگری با توجه به ویژگی خاص صنعت گردشگری که بیش از ۹۰ درصد مشاغل آن از سوی بنگاه‌های کوچک ایجاد می‌شود و نوآوری در آن حرف اول را می‌زند، استارت‌آپ‌ها می‌تواند عامل مهمی برای اتصال ایده‌ها با صاحبان مشاغل و سرمایه‌گذاران باشد، مخصوصا این که گردشگری در کشور ما صنعتی نوپا محسوب می شود و تحصیل‌کرده‌ها و فارغ‌التحصیلان زیادی هم دارد.
ایمانی خوشخو درباره نتیجه استارت آپ ویکند که مربوط به ایجاد کسب و کار و ایده‌پردازی در فضای مجازی بود، گفت: در استارت‌آپی که هفته گذشته برگزار شد و مربوط به ایده‌پردازی‌ها در فضای مجازی بود، حدود ۵۵ ایده ارائه شد که در رقابتی سخت و تنگاتنگ در نهایت بیش از شش ایده برگزیده شد که در بانک ایده ثبت می‌شود و ماهیت آن‌ها نیز به گونه ای بود که حتما می تواند مورد توجه صاحبان کسب و کار و سرمایه گذاران قرار گیرد.
پروانه پرچکانی، مدیرعامل موسسه توسعه پایدار گردشگری که بانک ایده نیز در این مجموعه در حال طراحی است، گفت: برای تشویق ۴۴ ایده در این بانک ثبت شده، اما در حالت عادی آیین‌نامه‌ای برای ثبت ایده‌ها وجود دارد که نوآوران می‌توانند با ثبت اطلاعات طرح و ایده خود به صورت رایگان، پس از تایید کارشناسان، "گواهی ثبت ایده" دریافت کنند.
به گفته او، این اقدام در راستای فرهنگ‌سازی برای ایده پردازی‌های خلاقانه و همچنین تعیین مالکیت معنوی ایده‌ها صورت گرفته است.
پرچکانی سپس درباره استارت آپ کسب و کار گردشگری در فضای مجازی توضیح داد: در روز نخست ۴۴ ایده مطرح شد که به رسم استارت آپ‌ها به رأی عام گذاشته و در نهایت هشت ایده انتخاب شد. به دنبال آن برای هر ایده، تیمی تشکیل شد که در ۵۴ ساعت طبق قوانین کارآفرینی، فرآیند تبدیل آن به کسب و کاری نوین با تعیین منابع درآمدی طی شد.
وی افزود: در اختتامیه استارت آپ که بعدازظهر روز جمعه ۱۹ آذرماه برگزار شد، داوران از میان آن هشت ایده، به سه انتخاب رسیدند که مورد حمایت برای اجرا نیز قرار گرفت.
پرچکانی درباره ایده‌های منتخب گفت: «توت فرنگی» که جایزه ۷ میلیون تومانی را نیز بدست آورد طرای یک اپلیکیشن برای حل معضل سرویس های بهداشتی بود. ایده دوم با عنوان «Tools Rent» مربوط به اپلیکیشنی درباره اجاره وسایل گران‌قیمتی بود که معمولا مصرف محدودی دارد و ارزش خرید ندارد و این برنامه امکان اجاره دادن آن را به گردشگران فراهم می کند. سومین ایده که همانند ایده دوم، سه میلیون تومان جایزه دریافت کرد، به اسم «طور فود» که غذاهای محلی را شناسایی و در دسترس گردشگران قرار می‌داد تا به این ترتیب ضمن معرفی غذاهای محلی و رفع نگرانی گردشگران در این باره، منافع اقتصادی را نصیب جامعه محلی کند.
او همچنین به سه ایده دیگری که مورد توجه هیات ارزیاب قرار گرفت اشاره کرد و افزود: این هیات که برخلاف داوران در ارتباط با تیم های ایده پرداز و در جریان فرایند تبدیل ایده تا کسب و کار بودند، به سه انتخاب پاراتور (طراحی و سازمان دهی تور برای معلولان)، کیوکاتالوگ (طراحی بارکد در گوشی های هوشمند برای در دسترس قرار دادن اطلاعات جاذبه های گردشگری که منافع محیط زیستی نیز داشت) و ایل گیم یا الهه بازی (احیا و سازمان دهی بازی های محلی برای گردشگران) رسیدند.
پرچکانی همچنین از دو ایده دیگر که مورد توجه قرار گرفت، اما به دلیل محدودیت شرایط استارت آپ انتخاب نشد، یاد کرد و افزود: «نیک تور» براساس معضل مسؤولیت اجتماعی طراحی شد که امکان سازمان دهی تور به مقاصد خاص از جمله شیرخوارگاه آمنه و یا موسسه محک را فراهم می کند، مراکزی که در حالت عادی انتخاب گردشگران نیست و در سوی دیگر، آن موسسه ها همیشه در دسترس گردشگران قرار ندارند. «تورک» ایده دیگری بود که تورهای ادبی و مشاهیر را برای کودکان و نوجوانان در مدارس برای هدفمند شدن اردوها، طراحی و سازماندهی می کند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: ایسنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com