یک بانوی کارآفرین عرصه فرش دستباف گفت: در سالهای اخیر و با توجه افزایش قیمت نهایی فرشهای دستباف که محصول هزینهبالای تهیه لوازم اولیه است و وجود رقیبی با عنوان فرش ماشینی، شاهد رکود در بازار فرش دستباف هستیم.
سیده خدیجه میرعلائی اظهار کرد: فرشبافی یکی از هنرهای اصیل ایران است که در هر منطقه و به فراخور فرهنگ بومی آنجا نقشههای خاصی برای خود دارند و در گذشته نیز بافت فرش با مواد اولیه هر ناحیه انجام میشد.
این بانوی ابهری و کارآفرین در عرصه فرش تصریح کرد: از سن 18 سالگی وارد بافندگی و تولید فرش شدم و نزدیک به چهار دهه در این حوزه مشغول فعالیت هستم، زمانی به یاد دارم که واقعا رونق بازار فرش بود و این هنر یکی از منابع درآمدی برای بافندگان بهشمار میآمد و بسیاری از افراد به عنوان حرفه فرشبافی را میآموختند.
میرعلائی خاطرنشان کرد: این روزها شاهد رکود در بازار فرش دستباف هستیم که مهمترین دلیل آن گرانی این هنر و وجود فرشهای ماشینی است ولی باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که خرید فرش دستباف میتواند به عنوان سرمایه برای خانوادهها محسوب شود.
این فعال عرصه فرش تاکید کرد: شاید برپایی نمایشگاه و ایجاد یک مرکز ثابت برای فروش بتواند این هنر را هر چه بیشتر معرفی و در معرض دید عموم قرار دهد ولی قدرت خرید یکی از مولفههایی است که در رونق و رکود بازار فرش دستباف اثرگذار است.