نمایشگاه زیست فناوری که قرار بود امروز توسط سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور افتتاح شود به علت سفرش به نیویورک به همراه رئیس جمهور توسط وزیر غیر مرتبط با این حوزه افتتاح شد.
بر همین اساس، علی ربیعی و به همراه معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال خود به این نمایشگاه آمد تا از منظر ایجاد اشتغال و ظرفیتهای کارآفرینی در این بخش سخنرانی کند.
به گفته مسئولان برگزاری این نمایشگاه، برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی، نمایش دستاوردهای شرکتها، ایجاد بخشی برای دانش آموزان، زنجیره تجاریسازی محصولات زیست فناوری و ارائه فرصتهای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران از اهداف این رویداد است.
ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه زیستفناوری ایران که از امروز در محل مصلی تهران و با حضور رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تهران و ارومیه در مجلس، نمایندگان شورای شهر و سفرای چند کشور، برگزار شد، اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان فعال موجود نه به شکل صوری و در حالت جنینی بلکه به شکل بلوغیافته در حال فعالیت هستند.
رابطه معنادار فناوریهای زیستی با کاهش فقر و اشتغال
وی در ادامه به رابطه معنادار فناوریهای زیستمحیطی با کاهش حوزه مبارزه با فقر و ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: بیوتکنولوژی و فناوریهای زیستی میتوانند بهعنوانمثال در بخش کشاورزی و با مدرن کردن این شغل به افزایش درآمد روستایی منجر شود، چراکه بر اساس مطالعات، فارغالتحصیلان کشاورزی به بخش کشاورزی مدرن جذب میشوند و این امر میتواند، سهم اشتغال فارغالتحصیلان این رشته را افزایش دهد.
جهان به دنبال مسائل بیوتکنولوژی
ربیعی با بیان اینکه در حال حاضر کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه همه به دنبال موضوعات و مسائل بیوتکنولوژی هستند، گفت: ایران نیز به دلیل بحران آب، فرسایش خاک،مصرف بالای انرژی در کشور و همچنین ظرفیتهای خوب انسانی به گسترش دانش بیوتکنولوژی نیاز دارد و به همین دلایل باید سیاستگذاریهای تکنولوژی مناسب افزایش پیدا کند.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی همچنین از وجود ٣٦٠٠ شرکت دانشبنیان در کشور خبر داد و گفت: فعالیت بالغ بر ٦ هزار شرکت دانشبنیان دیگر نیز در دست بررسی است.
ارتقای رتبه ایران در زمینههای زیستفناوری
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارتقای رتبه ایران در دولت یازدهم در زمینههای زیستفناوری اشاره کرد و گفت: با توجه به نیازهای داخلی و ظرفیتهای دانشی موجود در کشور درصدد افزایش ظرفیتهای خود در این زمینهها نیز هستیم.
ربیعی در ادامه تصریح کرد: با توجه به مسئله کمبود آب در کشور تکنولوژیهای نوین زیستفناوری میتواند به پرورش گیاهان خاص در آبشور یا مقاوم در برابر کمآبی، رشد انواع آبزیان و حوزه نمک سبز کمک شایستهای کند.
وی بر ایجاد ابزارهای جدید پژوهشی در مطالعات تأکید کرد و گفت: باید در تحقیقات به رویکرد کلگرایانه برسیم و بیوتکنولوژی را از دریچه تحقیقاتی و اقتصادی نگاه کنیم به این معنا که برای رشد کردن باید مطالعات از حالت صفر خارج شده و با گره خوردن در اقتصاد بر حوزه کسب و کار و جامعه تأثیر بگذارد و از ایستادن در نقطه تحقیق محض باید اجتناب کرد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: برای دستیابی به رشد و اقتصادیتر کردن زیستفناوری باید سیاستگذاریهای مناسبی بیش از گذشته داشته باشیم.
ربیعی همچنین تلفیق دانش با مشتری مداری، ایجاد بازار و حرکت به سمت تقاضا را ضروری دانست و گفت: حتماً باید زمینههای ایجاد تقاضا ایجاد شود و این امر با اتصال تحقیقات به بازار محقق میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز امیدواری از فعالیتهای معاونت فناوری ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: این معاونت با نگاه درست، دقیق و متفاوت فهم جدیدی از استفاده از دانش و بیوتکنولوژی را به ارمغان آورده است.
وی گفت: با توجه به تجربیات جهانی حاکمیت معنوی در بحثهای دانشمحور باید با نظام تنظیم گری تثبیت شود و این امر یکی از نگرانیهای ما به شمار میرود که معاونت فناوری ریاست جمهوری با سازوکارهای خود برای رفع آن در تلاش است.
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ارائه تسهیلات ارزانقیمت در حوزه بیوتکنولوژی از سیاستهای ما به شمار میرود، در عین حال گفت: اما در این زمینه تنها با وام و تسهیلات نمیتوان ادامه داد و به مشخص شدن سهم بازار، نوآوری، یادگیری، ایجاد گفتمان بیوتکنولوژی و فرهنگ استفاده از ظرفیتهای این دانش نوین نیز احتیاج داریم.
ربیعی با اشاره به اهمیت موضوعات مربوط به بیوتکنولوژی از مساعدتهای معاونت فناوری ریاست جمهوری در این موارد و طرح موضوع در هیات وزیران خبر داد و بر کسب سهم بازارهای جهانی در این بخش تأکید کرد.
وی همچنین از برنامههای دولت و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در حوزه کارآفرینی، ایجاد اشتغال با رقم بالا و کاهش فقر شدید با استفاده از دانشهای نوین خبر داد.