به گزارش خبرنگار مهر، حسن طائی در جلسه انجمن توسعه فرهنگ کارآفرینی رفسنجان در سالن اجتماعات فرمانداری این شهر، در تعریف مقوله کارآفرینی، گفت: کارآفرینی فرآیندی است که در آن فرد با تکیه بر نوآوری و تشخیص فرصت ها ریسک یا مسئولیت ارزش افرینی و ثروت آفرینی را در سطح یک محله، سازمان یا کشور می پذیرد.
وی اظهار داشت: کارآفرینی ارزش آفرینی و خلق ثروت است و رفسنجان که به عنوان قطب ثروت شناخته شده است باید متفاوت تر از قبل بر روی این خلق ثروت کار کند.
وی با مهم خواندن منابع و زنجیره انسانی در فرهنگ کار آفرینی، تأکید کرد: در توسعه فرهنگ کارآفرینی باید برای دانشجویان و دانش آموزان که کارآفرینان آینده هستند و مادرانی که در دامن آنها کارآفرینان رشد می یابند جایگاهی وجود داشته باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا شغل موفق تعریف نشده بلکه این شخص است که موفق است، عنوان کرد: در کارآفرینی سطح اول توانمندسازی افراد، یادگیری، جامعه پذیری، اشتغال زایی، نوآوری، کارآفرینی، بهره وری و فرصت شغلی شاه کلیدهای رشد و توسعه هستند.
طائی پیشنهاد داد: در کارآفرینی سطح اول که زنجیره قابلیت های انسانی از توانمندی شروع و به فرصت شغلی می رسد باید برای دانش آموزان اول دبیرستان مدرسه تابستانی کارآفرینی که یکی از محورهای اصلی کارآفرینی است ایجاد کرد.
این مسئول با بیان اینکه کارآفرینی در سطح دوم، الگوی برنامه تاک دانش است، ادامه داد: تاک از سه کلمه توانمندی، اشتغال آفرینی و کارافرینی تشکیل شده لذا ۲۵ هزار دانشجو که در رفسنجان مشغول تحصیل هستند باید با برنامه تاک دانش آشنا شوند، به آنها بگوییم که دوران استخدام تمام شده مگر اینکه روش جدید برای کسب و کار ایده نو داشته باشید.
معاون توسعه کارافرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران توان بیش از اندازه بانک پذیری را ندارد، خاطرنشان کرد: روش های تأمین مالی جنبی که در راستای توسعه می تواند مهم باشد و در آن اصول شیوه وقف، اهدا، شراکت و قرض به کار می رود.
طائی در ادامه تأکید کرد: از منابعی که در اختیار ایرانیان وجود دارد استفاده بهینه نمی شود در حالی که کشور آلمان با تولید ناخالص داخلی درآمد چهار هزار میلیارد دلار را کسب می کند و ایران تنها ۴۰۰ میلیارد دلار از منابع خود کسب می کند.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تبیین کرد: ۱۵۰ روستا در قالب ۱۴ دهستان در رفسنجان وجود دارد که می توان با راه اندازی ۱۴ صندوق تأمین مالی خرد، در این دهستانها، برای دانش اموزان، آنها را از روش های کارآفرینی و توسعه آگاه سازیم.
به گفته وی سطح اول کارآفرینی گروههای خاص شامل افرادی است که در کارآفرینی شکست خورده اند و دانش آموزان و کم سن و سالانی است که از حوزه کارآفرینی هیچ آگاهی ندارند، سطح دوم دانشجویان و سطح سوم کارافرینی هم کارافرینان هستند.
وی با اشاره به ضعف مدیریت منابع در کشور، افزود: یکی از مشکلات اقتصاد ایران پایین بودن ظرفیت جذب است. در مهارت های انسانی باید دانش آموزان و افرادی که در کارآفرینی شکست خورده اند آموزش مهارت داده شوند و در بُعد مهارت های مدیریتی نیز تقویت شوند و زیر ساخت های مناسب و دارایی های دانشی خانوارها را مد نظر داشت.
وی دغدغه مهم در رفسنجان را مسائل اجتماعی دانست و یادآور شد: برای رشد و توسعه باید نوآوری در این شهرستان ایجاد شود به گونه ای که محصول پسته را به همان ترتیبی که در ۲۰۰ سال گذشته صادر می کردند در زمان حال این گونه نباشد و شیوه های مختلف فرآوری برای این محصول به کار گرفته شود و فرآوری پسته به شیوه های جدید فرصتی است که می توان در اختیار مردم این شهرستان قرار دارد.
طایی تصریح کرد: چاره ای جز تغییر رویکرد دولت از دولت رفاهی به دولت کار نیست لذا توسعه فرهنگ کارآفرینی مبنای دولت کار است، دولت کار فرهنگ کار را اشاعه می دهد و از بطالت دور می کند.