سهیلا جلودرازاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به افزایش آمار دختران تحصیلکرده در جامعه و نبود اشتغال به ضرورت تدوین محورهای برنامه ششم توسعه با رویکرد کارآفرینی برای زنان اشاره کرد و گفت: به هر حال برای همه افرادی که روی کره خاکی زندگی میکنند یکی از مهمترین دغدغههایشان داشتن کسب و کار مناسب است که هم اوقاتشان را پر کند و هم نیازهایشان را برطرف کند.
وی تصریح کرد: در عصر حاضر دولتها سعی در کوچکتر شدن دارند ولی از طرف دیگر به افراد این اجازه را میدهند که خودشان زمینههای ادامه حیات و کسب و کارشان را پیدا کنند البته وظیفه ایجاد زیربناها بر عهده دولت هاست. یکی از این زیربناها نظام اقتصادی یک کشور است اگر یک نظام همراه ثابت و همکار برای فردی که زمینه کارآفرینی را دارد، وجود داشته باشد؛ فرد کارآفرین در شرایط ثابت تلاش میکند و روزهای آتی برایش قابل پیش بینی است اما کسی که بخواهد روی آب خانه بسازد همواره از فرو رفتن و در هم شکستن و تغییر شرایط واهمه دارد.
جلودرازاده افزود: یکی از مسایلی که در دنیای امروز وجود دارد مساله کارآفرینی است یعنی کسی بتواند با توجه به ویژگیهای فردی خود از شرایط موجود استفاده کند و شرایط متناسب با آرزوهای خود را فراهم بیاورد. ما هم در این زمینه کم کار کردیم شاید در مقطعهایی کارهایی انجام شد اما به دلیل تغییر سیستمها متوقف شده است. نهضت کارآفرینی باید به صورت جدی و با یک برنامه عملی و با همکاری همه نهادهای علاقمند و توانمند که دارای ابزار مورد نیاز هستند برای قشر تحصیلکرده شکل بگیرد.
مشاور امور زنان وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به نمایشگاه اخیر این وزارتخانه تصریح کرد: در این نمایشگاه کارآفرینی ایجاد شد و در این قسمت حدود ۱۵ یا ۱۶ غرفه به هم پیوسته از مرحله ایده تا صدور کالا را مشاوره و راهنمایی میکردیم. ما بنا داریم این کار را ادامه دهیم و پیشنهادی در ارتباط با تغییر شرایط کاریابی که پیشنهاد بسیار خوبی است در حال بررسی است و برای بررسی بیشتر در حال مذاکره هستیم در این صورت دفاتر کاریابی به دفاتر مشاوره کارآفرینی تبدیل خواهد شد.
جلودارزاده ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلاتی که ما از پرسشنامهها استخراج کردهایم؛ عدم دسترسی به اطلاعات موجود در خصوص حمایتهای دولت از کارآفرینی و یا عدم ارتباط بین دولت و کارآفرینان است. خوشبختانه نمایشگاه اخیر باعث شد گروههایی در فضای مجازی ایجاد شود که همه همکار هستند و از رشتههای مرتبط با هم همفکری و مشاوره میکنند که میتوانیم برای کمک به این افراد هم دفاتر مشاورهای را داشته باشیم تا به آنها کمک کند دفاتر کارآفرینی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه دفاتر کاریابیها باید به کارآفرینی تغییر کند و طبیعی است که برای انجام آن نیاز به یک برنامه تحول داریم و باید در این راه آموزشهای مورد نیاز هم انجام شود چرا که روشهای سنتی اصلا جوابگو نیستند.
مشاور امور زنان وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص کارهای تولیدی زنان خانه دار هم اظهار کرد: در مورد افرادی که در منزل کار میکنند مهمترین مشکل برآوردشده، مشکل بازار و همانگی در تولید یعنی تولید متناسب با بازار یا تولید بازار محور به دست آمده که باید برای حل آن واسطهای ایجاد شود البته به نحوی که نه تمام دسترنجشان را ضبط کند و نه تولیداتشان مرغوب نباشد. این رابطه باید در مراحل مختلف از تهیه مواد اولیه و طراحی تولید وبازاریابی را انجام شود و برای اینکه واسطه همه درآمد را نبلعد این واسطه میتواند تعاونی باشد که با مشارکت همهٔ افراد ایجاد میشود؛ بنابراین میتوان تعاونی خدمات تولید و بازار ایجاد شود تا به این افراد و برای نتیجه بخش بودن کارهایشان کمک کرد.
جلودارزاده برنامه این وزارتخانه در برنامه ششم و در حوزه زنان را راه اندازی صندوق حمایت از کارآفرینی زنان دانست و گفت: مساله سرمایه برای همه خانمهای کارافرین مطرح است ما پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت از کارآفرینی زنان را ارائه کردهایم که میتواند به همه سطوح کمک کند و برای ایجاد نهضت کارآفرینی لازم است. امیدوارم به آن توجه شود و در بین راه حدف نشود تا بتواند پشتیبان خوبی در ایجاد کارآفرینی در نهضت زنان را ایجاد کند.