علی اصغر عمیدیان روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود پایه های علمی قوی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و این واقعیت که فناوری در بخش ICT هر 10 تا 12 روز یکبار تغییر کرده و توسعه می یابد، افزود: بعد از رفع تحریم ها و در تعامل با جهان می توانیم از پیشرفت های این حوزه بیشتر و بهتر بهره مند شویم.
وی وجود فارغ التحصیلان سطح بالا و با کیفیت و صاحب نظران ممتاز در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بسیاری از این دانش آموختگان ایرانی اکنون در سطح مدیریتی شرکت های بین المللی با رنکینگ بالا فعالیت دارند که پس از رفع تحریم ها می توان از وجود آنها برای رشد بیشتر این حوزه بهره مند شد.
عمیدیان با بیان اینکه اکنون سالی 200 هزار دانشجوی فارغ التحصیل در رشته ICT در کشور داریم، افزود: این نیروی تحصیلکرده ممتاز می توانند در فضای پس از تحریم شرکت ها دانش بنیان ایجاد کرده و با حفظ و توسعه پتانسیل های موجود آینده امیدوار کننده ای برای توسعه کشور رقم بزنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه با توجه به پتانسیل های موجود کشور در بخش فناوری های اطلاعات و ارتباطات بعد از اجرای برجام و رفع تحریم ها واردکننده و یا استفاده کننده صرف فناوری های جهانی نخواهیم بود، تصریح کرد: با همکاری های بین المللی با کشورهای علاقمند ما توسعه دهنده دانش ICT در جهان خواهیم شد.
وی با بیان اینکه فضای ایران و اقتصاد بخش ICT را در اختیار خارجی ها که در ایران تجارت کرده و یا فناوری به ما دیکته کنند، نخواهیم گذاشت، تاکید کرد: ما درصورتی فضا به فعالان خارجی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهیم داد که در قبال آن تکنولوژی انتقال دهند و یا با کمک فعالیت های دانش بنیان سهمی از بازار منطقه را با کمک شرکت های صاحب برند برای خود داشته باشیم.
عمیدیان فضای پس از تحریم ها را به نفع کشور ارزیابی کرد و گفت: با توجه به پتانسیلی که داریم اگرفضای پساتحریم خوب مدیریت شود به طور قطع برنده میدان خواهیم بود.
در راستای اجرای تعهدات کشورهای 1+5 در برجام، اتحادیه اروپا عصر یکشنبه و در روز 'تصویب برجام' تحریم های این اتحادیه علیه ایران را به طور کامل لغو کرد. اتحادیه اروپا اجرا شدن لغو تحریم ها را به اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر انجام تعهدات ایران مشروط کرد.