به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حمید کلانتری در نخستین نشست ستاد توسعه و تعاون استان تهران در محل استانداری تهران افزود: بیش از 50 درصد تعاونی های دانش بنیان ثبت شده در سطح کشور مربوط به استان تهران است.
وی با بیان اینکه جوانان در این تعاونی ها به نوآوری و اختراع مشغول هستند تصریح کرد: در شرایطی که بسیاری از جوانان کشور تحصیلکرده هستند، تشکیل این تعاونی ها امکان بروز توانمندی و همچنین تامین درآمد این قشر جامعه را فراهم می کند.
کلانتری به تسهیلات در نظر گرفته شده برای تعاونی ها دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این تعاونی ها از دادن مالیات معاف هستند، ضمن اینکه از حمایت اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز برخوردارند.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت بخش تعاون برای توسعه اشتغال، رفع فقر و خروج از رکود بهره برد تصریح کرد: تعاون یک ظرف انعطاف پذیر است که از سطح مدرسه به عنوان تعاونی دانش آموزی تا سطح دانشگاهها به منظور کار آفرینی کاربرد دارد.
کلانتری به کاربرد تعاونی ها در حوزه های مختلفی از جمله صنعت، مرغداری، دامداری، فرش و مسکن اشاره کرد و افزود: امکان تشکیل تعاونی برای افرادی که دارای شغلی یکسان هستند و برای افزایش بهره وری تولیدات خود تلاش می کنند، در سطح کشور به خوبی فراهم است.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تشکیل تعاونی ها برای ساده ترین مشاغل تا تخصصی ترین کارها امکان پذیر است خاطر نشان کرد: تعاونی ها علاوه بر حوزه تولید و اشتغال در موضوع تامین مسکن نیز نقش بسزایی دارند.
کلانتری اظهار کرد: درهمین ارتباط 270 هزار واحد مسکن مهر در استان تهران از طریق تعاونی ها ساخته شده است.
وی با بیان اینکه تعاونی های مصرف نیز در تمامی دستگاههای دولتی و اجرایی حضور دارند تاکید کرد: یکی از نیاز های اساسی تعاونی به خصوص تعاونی های کوچک، وجود محلی برای عرضه کالاها است.
وی از رایزنی با شهرداری تهران به منظور تامین فضای لازم برای عرضه مستقیم کالاهای تعاونی ها خبر داد و گفت: از استانداری تهران نیز در خواست می کنیم تا حد ممکن در این راستا تسهیلات لازم را فراهم کند.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به تاسیس تعاونی های توسعه و عمرانی شهرستان ها براساس قانون سال 89 اشاره و اظهار کرد: در سال جاری باید 80شرکت توسعه و عمران شهرستانی در کشور تشکیل شود.