به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر سعید سهرابپور که در مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردهای خانواده فناوری شریف سخن میگفت با تاکید بر این که فارغالتحصیلان دانشگاهی نقش مهمی در پیشرفت علم و فناوری کشور دارند، افزود: در سالهای اخیر پدیده جدیدی در کشور شکل گرفته است و آن تشویق جوانان کشور به ورود به حیطه بخشهای خصوصی از طریق تشکیل شرکتهای دانش بنیان است.
وی اضافه کرد: فارغالتحصیلان دانشگاهی میتوانند از طریق ایجاد شرکتهای دانش بنیان در مراکز رشد ایدههای خود را به محصول تبدیل و تجاریسازی کنند.سهراب پور خاطرنشان کرد: اگر نخبگان در این حیطه وارد نشوند به خارج از کشور خواهند رفت و ایدههای خود را در خارج از کشور تجاریسازی خواهند کرد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان از 50 سال قبل در کشورهای صنعتی راهاندازی شدهاند، گفت: شرکتهای دانش بنیان در ایران مقوله جدیدی است ولی زمینههای مناسبی شکل گرفته تا این شرکتها در مراکز رشد به رشد و تعالی دست پیدا کنند.
سهرابپور با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی مراکز رشد به شرکتهای دانش بنیان نوپا خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان نوپا در مدت سه سال در این مراکز مستقر خواهند شد که این زمان تا چهار سال قابل تمدید است.
وی بهترین نمونه مراکز رشد دنیا را مرکز رشد دانشگاه استنفورد دانست و گفت: این دانشگاه با اختصاص 5 تا 10 درصد سهام شرکتهای مستقر در این مرکز درآمدهای مناسبی برای خود کسب کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که دانشگاههای کشور ما بتوانند با تقویت شرکتهای دانش بنیان شرکتهای قویای در کشور ایجاد کنند.
سهرابپور با اشاره به حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانشبنیان افزود: شرکتهای دانش بنیان پس از خروج از مراکز رشد میتواند در مراکزی مانند پارک علم و فناوری پردیس که زیر نظر معاونت علمی است، مستقر شوند.