معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری یزد با اشاره به دهم آذرماه به عنوان آخرین مهلت ارسال ایدهها به چهاردهمین جشنواره ایدههای برتر، از حمایت ویژه پارک در مورد ایدههای با موضوع آب و کاشی و سرامیک در این دوره خبر داد.
احمدرضا فقیه خراسانی، دبیر علمی چهاردهمین جشنواره ایدههای برتر با بیان اینکه عمده هدف شکلگیری پارکهای علم و فناوری حمایت از شرکتهای دانشبنیان است، تصریح کرد: با توجه به اینکه ایدهپردازی نخستین گام در زنجیره ایده تا تجاریسازی آن در قالب شرکتهای دانشبنیان است، پارک علم و فناوری یزد اقدامات متعددی را از سالها قبل در راستای ترویج ایدهپردازی از جمله ایجاد و تجهیز پارک فناوری کودکان با وسایل کمک آموزشی کرده است.
وی یکی دیگر از اقدامات پارک علم و فناوری یزد را ایجاد اولین مرکز نوآوری پارکهای علم و فناوری کشور ذکر کرد و گفت: هر چند حمایتهای پارکهای علم و فناوری برخلاف بنیاد نخبگان که از افراد حقیقی صورت میگیرد، از شخصیتهای حقوقی در قالب شرکتهاست؛ ولی مرکز نوآوری پارک یزد در کنار حمایت از شرکتها، حمایت از افراد نوآور و خلاق را نیز در دستور کار قرار داده و در این باره شعبی را نیز در برخی دانشگاهها و مدارس ایجاد کرده است.
فقیه خراسانی عنوان کرد: مراکز نوآوری پارک علم و فناوری با توجه به اینکه از عمدهترین مشکل افراد نوآور و مبتکر حمایتهای مالی و معنوی است، از افراد در قالب این مرکز علاوه بر حمایتهای مالی دو تا ۶ میلیون و بیشتر، با ارائه مشاورههای تخصصی حمایت معنوی میکند.
وی برگزاری جشنوارههایی مانند ایدههای برتر و مسابقات نوآوری دانشآموزی را از دیگر اقدامات پارک علم و فناوری یزد در حوزه ایدهپردازی بیان کرد و افزود: جشنواره ایدههای برتر در چهاردهمین دوره برگزاری آن در استان یزد و پس از سه دوره برگزاری به صورت ملی توسط دبیرخانه مستقر در پارک یزد، امسال در تمام استانهای کشور به صورت استانی توسط پارکهای علم و فناوری برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر این که در این جشنواره تمام اقشار در همه ردههای سنی با هر نوع ایدهای میتوانند شرکت کنند، عنوان کرد: البته امسال در جشنواره استانی حمایت ویژهای از ایدههای مرتبط با حوزه آب و کاشی و سرامیک به عنوان دو مورد از حوزههای نیازمند توجه بیشتر در استان خواهد شد.
دبیر علمی چهاردهمین جشنواره استانی ایدههای برتر در استان یزد با اشاره به اینکه آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره دهم آذرماه از طریق دبیرخانه مستقر در پارک یزد است، گفت: مرحله نهایی جشنواره و انتخاب ایدههای منتخب در حاشیه برگزاری نمایشگاه فنبازار استان که همزمان با هفته پژوهش از ۲۷ تا ۲۹ آذرماه در محل سابق کارخانه جنوب (محل کنونی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد) انجام میشود، صورت خواهد گرفت.
وی گفت: قرار است در این نمایشگاه ۲۰ غرفه در اختیار ایدههای راه یافته به مرحله نهایی جشنواره قرار گیرد و داوری نیز در مدت برگزاری جشنواره انجام و سپس برترینها در روز اختتامیه نمایشگاه در روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه همزمان با معرفی پژوهشگران برتر استان، تجلیل شوند.
فقیه خراسانی تعداد ایدههای ارسالی به جشنواره در سه دوره اخیر جشنواره که به صورت ملی برگزار شد را به ترتیب ۲۵۳۹، ۱۲۸۸ و ۲۸۱۸ مورد ذکر کرد و گفت: هر سال از بین ایدههای رسیده پس از چند مرحله داوری تعداد ۱۰ ایده برتر از سراسر کشور انتخاب و تجلیل شدند.
وی خاطرنشان کرد: طی دو دوره گذشته جشنواره با ایجاد کارگاههای آموزشی برای ایدههای راه یافته به مرحله نهایی موضوع خلق ایده تا تجاریسازی آن در راستای حمایت معنوی از خالقان برتر ایده از سوی پارک یزد برگزار شده و امسال نیز انجام خواهد شد.
معاون فناوری پارک یزد در بخش دیگری از سخنانش یکی از عمده مشکلات در این حوزه را ثبت مالکیت فکری ایدهها در قالب اختراع ذکر کرد و گفت: تا فرآیند ثبت اختراع و حمایتهای دولتی پس از آن در کشورمان مرتفع نشود، فضای تجاریسازی فناوری در کشور همچنان ضعیف باقی میماند.
وی با اشاره به عرضه ایدهها و اختراعات در تالار بورس ذیل فن بازار ملی (شبکه عرضه و تبادل فناوری)، هدف از این اقدام را ایجاد بازاری برای حوزه فناوری ذکر کرد که در استان در قالب کارگزاریهای خصوصی در حال انجام است.
فقیه خراسانی در پایان با بیان این که تنها در سال گذشته قریب به ۱۰ میلیارد تومان ارزش رد و بدل اختراعات در فن بازار ملی بوده است، از علاقمندان خواست با طرح ایدهها و اختراعات خود، ثبت مالکیت آنها را پیگیری کنند.