0  |  0

روح استارتاپی در کالبد شهر دمیده شد!

روح استارتاپی در کالبد شهر دمیده شد!

سورنا ستاری در رویداد معرفی ناحیه نوآوری «شریف» گفت: روزهای نخست در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک پرسش کلیدی مطرح بود؛ اینکه چرا «سیلیکون ولی» در آمریکا شکل گرفته اما در دیگر مناطق دنیا همچون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علی رغم سرمایه‌گذاری های کلان این موضوع محقق نشده است. تحقیقی در امریکا انجام دادند و پاسخ آن پرسش در ضرورت وجود یک زیست بوم مساعد برای کارآفرینی و نوآوری خلاصه می شود.
ستاری با بیان اینکه آنچه موجب می شود یک اقتصاد مبتنی بر دانش پا بگیرد زیست بوم مساعد کارآفرینی و نوآوری است اظهار کرد: دانش به تنهایی نمی تواند زمینه ساز شکل گیری اقتصاد دانش بنیان باشد بلکه هر یک از حلقه های این زنجیره باید در کنار هم کار کند تا یک زیست بوم سازگار با ایده های نوآورانه، کارآفرینی و پژوهش کارآمد محقق شود.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، پژوهش متکی به سرمایه گذاری دولتی، نمی‌تواند نیازی از نیازهای جامعه را حل کند زیرا ساختار و مفهوم دولت نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورها شناخت ساز و کارهای لازم برای این دست پژوهش ها را در اختیار ندارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: پژوهش نیازی به صدقه ندارد و در صورتی که با به میدان آمدن بخش خصوصی به این عرصه، به درستی حمایت های لازم صورت گیرد، ثروت آفرین و حل کننده اساسی ترین مشکلات جامعه خواهد بود.
بستر اصلی کارهای دانش بنیان و استارتاپی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری شهرهای هوشمند فناور را بستر اصلی کارهای دانش بنیان و استارتاپی دانست و گفت: بسیاری از مفاهیمی که امروز مرسوم است در آینده نه چندان دور دستخوش تحولات جدی خواهد شد؛ اما آموزش در آینده به یک برهه زمانی خاص از زندگی معطوف نمی‌شود و آموزش تا لحظه مرگ معنا می یابد.
ستاری ادامه داد: در آموزش کارآفرینی و استارتاپی، شهرها به عنوان بستر و خاستگاه اصلی نوآوری نقش مهمی ایفا می کنند و بزرگترین نقش شهرها فراهم کردن زمینه ای است که شهروندان هر روز در معرض یادگیری مفاهیم تازه قرار می گیرند.
فرصتی ویژه برای کسب و کارهای فناورانه
وی افزود: ایران به عنوان شانزدهمین کشور دنیا از حیث جمعیت نیمی از ترافیک اینترنت خاور میانه را به خود اختصاص داده است. زبان فارسی نهمین زبان غالب اینترنت است در حالی که جمعیت فارسی زبان حتی از کشورهای عربی کمتر است. حجم قابل توجهی صفحات وب فارسی زبان بر بستر اینترنت وجود دارد که فرصتی ویژه برای توسعه کسب و کارهای فناورانه و خلاق برای ما ایرانیان به حساب می‌آید.
ستاری با اشاره به رشد و رونق فناوری های نوین توسط کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی ایرانی گفت: گام خوبی در جهت ورود فناوری‌های زیستی به حوزه مهندسی برداشته شده است و شرکت های خوبی در این حوزه داریم؛ فعالیت‌هایی از این دست اما به جهت گیری شهرها بستگی دارد.
پاسخ به یک دغدغه جدی
رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: همواره یکی از دغدغه های جدی ام این بوده که چگونه یک نخبه دارای اختراع، به نحوی حمایت شود که بتواند راه خود را ادامه دهد و به یک کسب و کار دانش بنیان برسد؛ پاسخ این پرسش در بخش خصوصی و شتاب دهنده های ایجاد شده به دست این بخش است چرا که بخش خصوصی با توجه به حمایت و سرمایه گذاری روی ایده ها، ضمن کمک به حل مشکلات جامعه، ارزش افزوده و بازگشت سرمایه را ایجاد می کند.
ستاری در ادامه با اشاره به فعالیت های دانشگاه صنعتی شریف در حوزه کسب و کارهای دانش بنیان ابراز کرد: جهت‌گیری‌های دانشگاه صنعتی شریف به سوی کسب و کارهای دانش بنیان و پهن کردن فرش زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری زیرپای دانشگاهیان و جوانان خلاق بسیار خوب بوده و به یک الگوی مثال زدنی تبدیل شده است؛ نگاه استارتاپی به موضوعات می‌تواند ضمن حل مشکلات شهری زمینه ساز خلق ارزش افزوده و اشتغال شود.
بارور شدن نهال شهر هوشمند
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، ناحیه نوآوری شریف را بخش مهمی از پیکره زیست بوم کارآفرین و نوآوری دانست و ادامه داد: با گسترش زیست بوم کارآفرینی و نوآوری که به رونق استارتاپ‌ها و کسب و کارهای دانش بنیان منجر شده، اکنون روح تازه‌ای در کالبد شهر دمیده است؛ این روح جدید، بارور شدن نهال یک شهر هوشمند و فناور را نوید می دهد.
ستاری با اشاره به اینکه در شهر خلاق و فناور هر مشکل، می تواند زمینه ساز ظهور یک کسب و کار جدید و ثروت آفرین باشد، تأکید کرد: در حال حاضر هزاران ایده را که تجربه‌هایی در حل مشکلات اجتماعی و مسائل شهری و کلان بوده است در قالب کتاب منتشر کرده ایم که می تواند دستمایه خوبی برای افراد دارای انگیزه و خلاق برای راه اندازی استارتاپ ها باشد؛ استارتاپ‌ها نباید به سراغ ایده‌های تکراری بروند و سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز باید بر روی ایده‌های نو که می‌تواند به حل مشکلات جامعه منجر می شود تمرکز کنند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: خبرگزاری مهر
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com