کتاب «اقیانوس آبی»، نوشتهی «دبلیو چان کیم، رنه مابورنیا»، ترجمه ی «علیرضا پورممتاز» توسط انتشارات «آریانا قلم»، در «312» صفحه و در سال «1395» منتشر شده است.
نویسندگان کتاب استراتژی اقیانوس آبی معتقدند که تنها راه پیروزی در رقابت، تلاش نکردن برای پیروزی در رقابت است. به باور آنها بهجای ورود به رقابت خونین در اقیانوس سرخ باید وارد فضای بازار نامحدود اقیانوسهای آبی شد و دست به خلق تقاضا زد؛ بازاری که در آن هنوز قواعد بازی مشخص نشده است و فرصت برای سودآوری و رشد بسیار وجود دارد. آنها در نسخۀ اول این کتاب چارچوبهای عملی و تحلیلی ارزشمندی برای دستیابی به اقیانوس آبی ارائه دادند که طی ده سال گذشته مورد استفادۀ بسیاری از مدیران و کارشناسان حوزۀ کسبوکار قرار گرفت. اما همانطور که بسیاری از این مدیران دریافتند، همین اقیانوسهای آبی نیز دیر یا زود سرخ و رقبا وارد آن میشوند. در این وضعیت چه باید کرد؟ این نکتهای کلیدی است که در نسخۀ جدید، نویسندگان به تفصیل به آن پرداختهاند. آنها در فصلهایی که به کتاب اضافه شده است دربارۀ بازسازی یا تجدید اقیانوسهای آبی توضیح دادهاند.
درباره ی کتاب:
«کمک! اقیانوس من دارد سرخ می شود» معرف احساسی است که بسیاری از مدیران مکرراً بیان کردند. افراد بیشتر و بیشتری از بین مدیران شرکت ها، دوباره خود را در مقابل اقیانوسی از رقابت خونین دیدهاند و میخواهند که از آن بگریزند. و این وضعیتی نیست که هیچ یک از ما خواهان آن باشد. ولی بااین حال راه گریزی از این وضعیت برایمان وجود ندارد. اما چگونه می توانیم با این دشواری ها دست و پنجه نرم کنیم؟ در هر صنعت یا بخش اقتصادی که باشید، باز هم می توانید با تکیه بر آموزه ها، ابزارها، و چارچوب های استراتژی اقیانوس آبی با این دشواری ها روبه رو شوید و از آنها عبور کنید. این استراتژی به شما نشان میدهد که چگونه میتوانید خودتان را از اقیانوس سرخ رقابت خونین برهانید و به فضایی بیرقابت از بازار در اقیانوس آبی وارد شوید که مشخصۀ آن تقاضای جدید و رشد سودآور و پرتوان است.