علی محمد سلطانی رئیس مرکز فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره توسعه کسب و کارهای مبتنی بر فناوریهای همگرا بیان کرد: این مرکز در گام نخست با انجام مطالعات لازم نقاط همگرایی را مشخص کرد، پس از آن با توجه به وضعیت موجود در کشور نقطه تمرکز فعالیتها مشخص شد. در این مسیر توسعه محصولات مورد نیاز کشور بررسی و گامهایی برای رفع این نیاز برداشته شد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال مرکز همگرا با برگزاری مسابقه تحلیل دادههای نسل جدید توالی یابی در مسیر حمایت و توسعه کسب و کارهای دادههای زیستی قرار گرفت تا به زودی شاهد رونق محصولات این حوزه باشیم.
سلطانی موضوع مهم دیگر را حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزه همگرا دانست و گفت: برای حمایت از این کسب و کارها ۲ فراخوان «حمایت از نوپاهای فناوریهای همگرا» منتشر شد. شناسایی نوپاهای این حوزه و حمایت از آنها اقداماتی است که با انتشار این فراخوانها صورت گرفت. در نهایت نیز طرحهای پذیرفته شده در دورههای پیش شتابدهی حضور یافتند. حضور در این دورهها فرصتی را ایجاد کرد تا استارتاپها با تجربیات و فرآیند معرفی محصول خود آشنا شوند.
رئیس مرکز فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان کرد: در این دورههای ۱۲ جلسهای استارتاپها با روشهای مختلف گسترش کسب و کار و محصول خود آشنا میشوند. در انتها نیز پس از مذاکره با مراکز حامی توسعه کسب و کار و شتابدهندهها موفق به جذب سرمایه اولیه و شروع کار میشوند. در سال جدید نیز حمایت از این نوپاهای همگرا با قوت ادامه مییابد تا شاهد رونق فعالیت آنها باشیم.