زمین می چرخد، زندگی نیز. در جهانی همواره در حال تغییر زندگی می کنیم. حرکتی به سوی تکامل. انسان نیز همواره سودای پیشرفت را در سر می پروراند. او نیز همچون جهان هستی حرکتی به سوی کمال دارد. زمان ها گذشت. برای دست یافتن به این هدف از خلاقیت و ایده های خود بهره برد. چرخ اختراع شد. تا چرخ های زندگی روان تر بچرخد. لامپ را اختراع کرد تا روشنایی بر تاریکی فائق شود. تاریکی حاصل از ناآگاهی.
در طول سالیان ایده ها پخته تر شد. حال به نقطه ای رسیده ایم که خلاقیت و نوآوری هر روز برایمان هدیه ای نو رو می کند. هدیه ای که زاییده رونق زیست بوم نوآوری و کارآفرینی است و این زیست بوم رشد و بالندگی خود را در کشورمان تجربه می کند.
بازیگران در این زیست بوم به میدان آمدند. دست به دست هم دادند. دستان یاری گری که در کنار هم قرار گرفت و ضرب المثل "سنگ بزرگ علامت نزدن است" را نقض کردند. نشان دادند ایرانی سنگ ها را هر چند بزرگ با همت و غیرت خود جابه جا می کند. شرکت های دانش بنیان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی، استارتاپ ها، مراکز نوآوری، شتابدهنده ها بازیگران این میدان هستند و به تازگی نیز کارخانه های نوآوری به آنها پیوستند تا این حرکت شتاب گیرد.
متروکه های قدیمی، تاریک و تار عنکبوت بسته. این روزها تبدیل به مکانی نو شده اند. مکانی برای اجرای ایده های جدید. فرصت برای ایده پردازی و زایش استارتاپ ها در اینجا فراهم است. بله محفل برای درخشش ایده ها جور است.
استارتاپ ها و کسب و کارهای نو در این مکان گرد هم جمع می شوند. با نوآوری خود ایده ها را پرورش می دهند تا محصول یا خدمتی جدید روانه بازار شود. اینجا نوآوری ابزار تحقق آرزوها است. مسیری جدید در رفع نیازها پیش رو قرار دارد. مسیری که اشتغالزایی می کند و نیروی جوان تحصیلکرده در آن به کار می آیند. کارخانه های نوآوری محیطی خلاق، پویا و یکپارچه دارند. محیطی برای رشد و توسعه فعالیت استارتاپ ها.
با این اندیشه، بزرگترین کارخانه نوآوری خاورمیانه ساخته شد. آن هم در ایران. کارخانه نوآوری آزادی. در فضایی به وسعت 18 هزار و 500 متر مربع با 3 هزار و 500 کارآفرین. محلی که 10 شتاب دهنده تخصصی می کوشند تا استارتاپ ها را رشد دهند.
ارائه خدمات تخصصی به استارتاپ ها، هم افزایی و فرهنگسازی برای داشتن اقتصادی بر پایه دانش و فناوری موضوعاتی است که در کارخانه نوآوری دنبال می شود. در اینجا در فضاهای کار اشتراکی تیم ها نو می بینند و نو می سازنند. استارتاپ ها با گرفتن مشاوره های تخصصی وجود منتورها، مربیان، سرمایه گذاران و حامیان خود در این مراکز قوی می شوند. جان می گیرند. تمام نیازهای تیم های نوآور پاسخ داده می شود تا پس از آن مستقل اندیشه خود را تحقق دهند. اندیشه ای که خلاقیت و نوآوری را به جامعه تزریق می کند.
پس اینجا را باید سازنده شرکت های دانش بنیان بدانیم. کسب و کارها را رونق می دهد تا جوانان با امید بیشتری به فعالیت های نوآورانه خود ادامه دهند. و اینگونه رویای رنگین نوآوری محقق می شود. در کارخانه های نوآوری استارتاپ ها پرواز را به خاطر می سپارند و اوج می گیرند. بر فراز قله های نوآوری.
مشهد، فارس، مازندران، گلستان، اردبیل و یزد نیز به زودی صاحب کارخانه نوآوری می شوند تا روح نوآوری در کارخانه های متروکه دمیده شود و جوانان خلاق راهبری کنند و راهرو و وابسته نباشیم.