شست بررسی پیشنویس «سیاستها و برنامههای اقدام شبکه ملی آموزشی، پژوهشی و تربیتی» به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور نیز با بیان اینکه در یکپارچگی باید عناصر یکپارچگی در پلتفرمها را نیز ببینیم گفت: راهاندازی این شبکه میتواند مشکل بخش خصوصی و عناصر فعال آموزش مجازی را حل کند.
وی افزود: پلتفرمهای کشور در ایام کرونا رشد و ارزشافزوده چشمگیری داشتند و به سوددهی و رشد خوب رسیدند اگر بتوانیم به اینها کمک کنیم خیلی خوب است.
محمدی با اشاره به تحلیل محتوای صورت گرفته در تجارب کرونا در کشورها که یونسکو آن را ارائه کرده است، گفت: این موضوع دو عنصر کلیدی داشتند و آن اینکه آموزش و پرورش مهمتر بوده است و در آموزش عالی بیشتر موضوع به دانشگاهها واگذار شده است.
وی افزود: نکته دیگر اینکه عمدتاً سامانههایی در این شرایط بالا آمدهاند که کار آنها اشتراکگذاری محتواست و عدالت آموزشی را توسعه داده است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور در ادامه به ارائه پیشنهاد در سه لایه سیاست و برنامه پرداخت و اظهار داشت: اولین لایه کاربرد است یعنی ما میخواهیم این ساماندهی را انجام دهیم تا اطلاعات را اشتراکگذاری عادلانه و گسترده در کشور کنیم که در این لایه ظرفیتهای خوبی در بخش خصوصی داریم.
وی افزود: بخش دوم تعامل برخط بین آموزشدهنده و آموزشگیرنده که خیلی از معلمها و اساتید هم نمیتوانند در این فضا فعالیت کنند و آموزشهای اولیه برای بهرهبرداری سامانهها این کار میتواند مفید باشد. لایه سوم زیرساخت است که وزارت ارتباطات باید این کار را انجام دهد.
محمدی موضوع تحلیل داده را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: اگر متولی این کار جایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی باشد قطعاً در اجرا موفقتر خواهیم بود چرا که ظرفیتهای هماهنگی بالاتری دارند و معاونت علمی نیز ظرفیت دانشبنیانها را میتواند پایکار بیاورد.