اعضای شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار اتاق ایران در تازهترین نشست، وضعیت صنعت برق و تهدیدهای موجود را بررسی کردند. در این نشست رضاوفایی، مدیر اقتصادی اتاق تعاون، فعالیت دستگاههای تولید انواع رمزارز در ایران و استفاده بخش قابل توجهی از مراکز بدون مجوز تولید رمزارز از برق کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه این معضل، سایر صنایع را بهدلیل محدودیت برق، تهدید میکند، البته باید اذعان داشت که دنیا در حال حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال است و نمیتوان با این موضوع به شکل بازدارنده برخورد کرد.
به گزارش اتاق ایران، او تاکید کرد: دولت باید برای این مهم استراتژی تعریف کند و از اقدامات انفعالی بپرهیزد. باید برای فراهم کردن زیرساختهای لازم و تولید رمزارز در کشور و تامین برق موردنیاز آن نقشه راه مناسبی طراحی شود. براساس اظهارات وفایی محدودیتهای صنعت برق، نرخ سرمایهگذاری در این صنعت را به شدت تحت تاثیر قرار داده تا آنجا که از سال ۱۳۹۵ تاکنون سرمایهگذاری جدیدی اتفاق نیفتاده است. مدیر اقتصادی اتاق تعاون، اولویت در حوزه صنعت برق را جلوگیری از اتلاف انرژی در روند انتقال برق دانست و تاکید کرد: باید سرمایهگذاری لازم در حوزه انتقال برق صورت گیرد تا کمبودهای موجود برطرف شود. در این رابطه حمیدرضا فولادگر، رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار اتاق ایران به تصویب اساسنامه رگولاتوری برق اشاره و از آن بهعنوان یک راه حل یاد کرد.
بر اساس گفتههای او در حال حاضر برق نیروگاهها با نرخ چند سال گذشته توسط دولت خریداری میشود، در حالی که هزینههای آنها بر حسب میزان تورم افزایش یافته و نیز باید تسهیلات ارزی را با قیمت فعلی ارز پرداخت کنند. نبود انگیزه برای سرمایهگذاری موجب محدودیتهای امروز شده است. قیمت برق باید تعیین تکلیف شود. با تصویب اساسنامه رگولاتور صنعت برق، بدون شک این معضل تاحدی برطرف خواهد شد. به این ترتیب مقرر شد بررسی وضعیت صنعت برق کشور و کاهش سرمایهگذاری در آن بهعنوان دستورجلسه شورا قرار بگیرد و موضوع با حضور تشکلها و اعضای کمیسیون انرژی اتاق ایران بررسی شود.