0  |  0

شرکت‌­های دانش‌­بنیان چگونه به فرابورس راه می‌یابند

شرکت‌­های دانش‌­بنیان چگونه به فرابورس راه می‌یابند

بازار سرمایه میزبان زیست‌بوم فناوری و نوآوری؛ شرکت‌­های دانش‌­بنیان چگونه به فرابورس راه می‌یابند
بسیاری از شرکت ­های دانش ­بنیان خرد یا نوپا، به ­دلیل دارانبودن شرایط ورود به بورس، با حمایت ­های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به فرابورس سوق داده می شوند.

هم­ اکنون بیش از 6 هزار شرکت دانش­بنیان در کشور به ثبت رسیده که درآمدی چندهزار میلیارد تومانی را در اقتصاد ایران رقم می­زنند. نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در سپهر اقتصاد کشور امروز به قدری پررنگ شده که پیوند این دو عرصه ناگسستنی است و آینده اقتصاد کشور از مسیر این کسب‌وکارها عبور می‌کند
فرابورس و دانش‌بنیان‌ها
بسیاری از این شرکت ­ها، نوپا و صنایع خرد هستند که می ­خواهند فعالیت کم­ ریسکی را در بازار سرمایه تجربه کنند. یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست­جمهوری، توسعه روش ­های تامین مالی این شرکت­ های دانش‌بنیان است.بر همین اساس، راه را برای پذیرش این کسب و کارها در یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های مالی و سرمایه‌ای یعنی بازار سرمایه بورس و فرابورس فراهم آورده است.مهم‌ترین وظیفه فرابورس ایران، سامان‌دهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه می‌باشد که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را نداشته یا تمایل به ورود سریع‌تر به بازار دارند، لذا رویه‌های پذیرش شرکت‌ها و تنوع شرایط پذیرش به گونه­ای است که شرکت‌ها با احراز حداقل شرایط و در سریع­ترین زمان ممکن، امکان ورود به بازار را داشته و از کلیه مزایای شرکت‌های پذیرفته­ شده در بازار اوراق بهادار استفاده می­ کنند. 
حمایت­ ها
علاوه بر این حمایت مهم، 50 درصد از هزینه‌های ابتدایی پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان که وارد بازار شرکت‌های کوچک و متوسط فرابورس شوند را نیز پرداخت می‌کند که گام بسیار خوبی در مسیر تقویت بنیه و تشویق به فعالیتی قدرتمند در این نهاد مالی محسوب می­ شود.معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه این حمایت ­ها، خدمات مشاوره­ای مهمی را در ورود به بورس و فرابورس در قالب سرفصل ­هایی چون ارائه راه‌کارهای ورود شرکت به بورس و فرابورس، بررسی اولیه قابلیت شرکت برای پذیرش و تایید در بورس و فرابورس و معرفی حمایت ­ها و تسهیلات را انجام می­ دهد.
 دانش­ بنیان­ های بورسی و فرابورسی
مجموعه این حمایت­ ها سبب شده تا تاکنون 48 شرکت دانش­­ بنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده ­و از این تعداد، 42 شرکت دانش‌بنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس فعال باشند.30 درصد از این شرکت ­­ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، 28 درصد در حوزه دارو و فرآورده‌های پیشرفته و 21 درصد نیز در حوزه مواد پیشرفته فعالیت می­­ کنند.بیش از 40 درصد این شرکت ­­ها در 4 سال گذشته در بازارهای بورس و یا فرابورس پذیرش شده‌اند.در حال حاضر 25 شرکت دانش‌بنیان، بورسی و 17 شرکت نیز فرابورسی هستند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com