رویداد کارآفرینی چکاوک با هدف آشنایی دانشجویان و دانش آموختگان رشته های علوم انسانی با ادبیات کارآفرینی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران طی سه هفته برگزار شد. یکی دیگر از اهداف این رویداد ایجاد ارتباط متقابل میان فعالین اقتصادی و ایده پردازان بود. این رویداد کارآفرینی در آبان ماه سال 1395 برگزار شد و شامل کارگاه های تخصصی و عمومی، ایده بازار، نمایشگاه، هم فکر، پنل های تخصصی و عمومی بود که جزئیات آن به شرح ذیل می باشد:
کارگاه های عمومی:
- هدف گذاری Goal Setting
- مدل کسب و کار Business Model
- تجزیه و تحلیل مشتریان Customer Analysis
- تیم سازی Team Building
کارگاه های تخصصی:
- کمینه محصول پذیرفتنی MVP
- طراحی ارزش پیشنهادی Value Proposition Design
- زبان بدن Body Language
- ارائه ایده Pitch
در طول این رویداد ایده بازاری با تیم های استارتاپی از حوزه های مختلف برگزار شد که از میان 10 استارتاپ که به مرحله نهایی راه یافته بودند، 3 استارتاپ از دید داوران برگزیده شده و جوایز و لوح تقدیر دریافت کردند، که عبارتند از:
- استارتاپ AAJ (معرفی و رزرویشن خدمات آرایشگاه های زنانه)
- تتوریا (آکادمی آنلاین)
- استیودنت لانچر (اطلاعات دانشگاه ها در کشور های مختلف دنیا برای تحصیل)
علاوه بر این، این رویداد نمایشگاهی در برداشت که در آن غرفه های استارتاپی و سرمایه گذاری شرکت داشتند. جزئیات شرکت کنندگان در این نمایشگاه به شرح ذیل می باشد:
- Will Be Seen: در این سایت محیطی فراهم شده تا افراد حرفه ای بتوانند توانمندی ها، اختراعات و نوآوری ها، رویداد ها، موفقیت ها، پروژه، استارت آپ ها و ... به نمایش بگذارند. (با will be seen آشنا شوید)
- Fullfekr: فول فکر یک سایت و برنامه مشاوره روانشناسی آنلاین است که امکان دسترسی آسان، سریع و همچنین به صورت ناشناس به روانشناسان را فراهم می کند تا در محیطی امن با یکدیگر گفت و گو کنند. فول فکر علاوه بر این، امکان رزرو وقت مشاوره آنلاین را فراهم می آورد. (با فول فکر آشنا شوید)
- Botick: بوتیک یک سایت و برنامه خرید پوشاک است. بوتیک به مشریان خود این امکان را می دهد تا لباس مورد نظر خود را بر اساس مد روز، رنگ مورد علاقه، قیمت و همچنین موقعیت مکانی خود بیابند.
- Easypaz: ایزی پز با یک ایده جدید در زمینه آشپزی هر هفته دستور پخت 7 غذای خوشمزه و مقوی که متوسط کربوهیدرات و کالری و ارزش غذایی هر کدام نیز مشخص شده است، پیشنهاد می دهد و در وبسایت و برنامه خود ارائه می نماید. کاربران می توانند بر حسب علاقمندی خود غذاهایی که دوست دارند انتخاب نموده و سفارش دهند تا دستور پخت غذا به همراه مواد اولیه اندازه گیری شده آن، برای ایشان ارسال می گردد.
- NazarBazar: نظر بازار یک سایت و اپلیکیشن تحقیقات بازار است که در آن تعریف کسب و کار ها بررسی می شوند و کاربران به آن پاسخ می دهند و در مقابل امتیاز می گیرند. با استفاده از این امتیازات، در قرعه کشی ها شرکت نموده و یا تخفیفات فروشگاهی دریافت می نمایند.
- بامارو: این استارتاپ مورد علاقه کافه دوست ها می باشد که می خواهند سفارش بیرون بر خود را بدون اتلاف وقت دریافت کنند. کاربران بامارو می توانند کافه مورد علاقه نزدیک خود را انتخاب نموده و با مشاهده منوی آن سفارش بیرون بر دلخواه خود را بدهند و هنگامی که به کافه می رسند بدون اتلاف وقت و ایستادن در صف سفارش خود را دریافت و میل نمایند.
- Limanza: لیمانزا بستری مخصوص طراحان لباس است که به واسطه آن می توانند محصول خود را به صورت آنلاین معرفی نموده و به فروش برسانند و همچنین با رشد آن ها گزینه های بیشتری برای مشتریان ایرانی فراهم خواهد آمد.
- دونیت: این استارتاپ یک بستر جذب سرمایه جمعی یا Crowdfunding جهت جذب حمایت مالی برای پروژه ها با استفاده از ایجاد کمپین فراهم می آورد. (با دونیت بیشتر آشنا شوید)
-
مدیر اینفو: پایگاه جامع اطلاع رسانی مدیران است که محتوایی با کیفیت و به روز جهت کاربری مدیران و کارآفرینان ارائه می نماید. مدیر اینفو علاوه بر این، ابزاری کاربردی جهت طراحی بوم مدل کسب و کار و بوم ارزش پیشنهادی و سایر ابزار های مفید و لازم برای استارتاپ ها بر بستر وب فراهم نموده است.
- کانال شاپ: با کانال شاپ کاربران می توانند به سریع ترین و راحت ترین شیوه رباتی تلگرامی برای فروش محصولات مورد نظر خود ایجاد نمایند، بدون این که دغدغه معمول کسب و کار های آنلاین از قبیل هاستینگ، طراحی و نگهداری را متقبل شوند.
- دیتا شهر: کاربران دیتا شهر می توانند با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و بازخوردهای مردم بهترین گزینه را از میان رستوران ها، آموزشگاه ها، کافی شاپ ها، سالن های زیبایی و ... را جست و جو و انتخاب نمایند. (با دیتا شهر بیشتر آشنا شوید)
- فایندیما: ابزاری کوچک و دوست داشتنی است که به کمک آن هر وسیله گم شدنی سریع تر و راحت تر پیدا می شود. فایندیما گجتی هوشمند است که می تواند به دسته کلید، ریموت کنترل، کیف دستی، کوله پشتی یا کیف پول وصل شده و در صورت گم شدن، آن ها را با یک اشاره پیدا کند. (فایندیما را بیشتر بشناسید)
- ایوند: سامانه ای برای ایجاد، مدیریت، انتشار و فروش بلیت رویداد در ایران است. ایوند ابزاری کاربردی برای برگزار کنندگان دورهمی های کوچک و کارگاه های علمی آموزشی تا کنفرانس ها و همایش های بزرگ است تا بتوانند رویداد های خود را به آسانی تعریف و مدیریت کرده و به اشتراک بگذارند. (با ایوند بیشتر آشنا شوید)
- کاموا: با کاموا می توان بدون نیاز به تخصص خاصی در زمینه ایجاد وبسایت، فروشگاه اینترنتی خود را ایجاد نموده و طبق سلیقه و نیاز خود طراحی و پیاده سازی کرد.
- تابلو: نام 4 تابلو برگرفته از 4 بورس فعال در بازار سرمایه ایران است و هدف اصلی آن تجمیع تمامی اطلاعات مربوط به این بورس ها و ایجاد ابزار های تحلیلی نوین و جامع جهت پاسخ گویی به تمامی نیاز های فعالان بازار در یک پلت فرم واحد است.
- فرانش: فرانش تمام امکانات زیرساختی را فراهم نموده تا افراد متخصص و موسسات آموزشی به راحتی ویدیوهای آموزشی پرمحتوا و با کیفیت بالا تهیه کرده و برای فروش بر روی وبسایت قرار دهند. کاربرانی که قصد یادگیری مهارت های علمی و کاربردی دارند نیز به راحتی از هر جا و با کمترین هزینه به ویدیو های آموزشی دسترسی می یابند.
- پی پینگ: پی پینگ سرویس پرداختی است برای کسب و کار های خرد که نیاز به سیستم آنلاین و ساده برای دریافت پول از مشتریان از طریق درگاه های اینترنتی دارند.
- شرکت کارگزاری تأمین سرمایه نوین: این شرکت به عنوان یک شرکت سرمایه گذار علاقمند به سرمایه گذاری در استارتاپ ها در این نمایشگاه حضور یافت.
در پایان روز دوم این نمایشگاه، برنامه همفکر برگزار شد که طی آن افراد شرکت کننده و حاضر در این رویداد به بحث و تبادل نظر با یکدیگر در باب موضوعات مختلف ایده پردازی، استارتاپ ها، کارآفرینی و سرمایه گذاری و سرمایه پذیری استارت آپ ها و کسب و کار های کوچک پرداختند.
این رویداد شامل پنل هایی تخصصی بود که موضوعات گوناگونی از قبیل روحیات یک کارآفرین، شروع کسب و کار خود یا کارمندی در کسب و کار دیگران، تب استارتاپی در ایران، تأثیر مسائل مختلف خرد و کلان اقتصادی بر فضا و اکوسیستم کارآفرینی را پوشش می دادند.