2  |  0

بانوی کارآفرین از فراز و نشیب‌های پرورش زالو می‌گوید

بانوی کارآفرین از فراز و نشیب‌های پرورش زالو می‌گوید

طیبه صدری پرورش زالوی طبی را با چهار زالو به مدت شش ماه و با حمایت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اراک و صندوق حمایت از کارآفرینی آغاز کرده است.
این پرورش دهنده زالوی طبی اظهار کرد: شش ماه است که این فعالیت را با فاز پرورش شروع کرده ایم. ایده پرورش زالو زمانی به ذهنم رسید که پیشرفت در این کار را در ایران شاهد شدم و با توجه به اینکه در استان مرکزی کسی این فعالیت را آغاز نکرده بود به عنوان اولین نفر دست به این اقدام زدم.
وی افزود: با حمایت دانشگاه آزاد اراک مکان پرورش زالوها به سرعت در مرکز رشد این دانشگاه فراهم شد و مشکلی که در این مسیر وجود داشت مربوط به بانک بود که پرداخت تسهیلات 15 میلیون تومانی برای شروع این کارآفرینی را با تاخیر به انجام رساند.
صدری گفت: پرداخت تسهیلات به جهت طی مراحل قرارداد و بروکراسی­ های موجود و ... سه ماه به طول انجامید و باعث شد زالوها دیر به دست من رسیده و آنها را با قیمتی گرانتر خریداری کنم، همچنین به دلیل نبود اعتبار برای تهیه دستگاه تصفیه آب که از الزامات این کار است، بسیاری از زالوها تلف شدند و سودی عاید نشد.
وی در ادامه گفت: در مجموع این امکان وجود دارد که فاز پرورش را در 6 ماه و تکثیر را در 14 ماه با شرایط کنترل شده به انجام رساند.
صدری با اشاره به اینکه ابتدا پرورش را آغاز کرده و سال بعد امر تکثیر این جانور را آغاز می کنیم، بیان کرد: در پرورش این موجود، ابتدا لاروها را تهیه کرده و بزرگ می کنیم که تبدیل به زالوی طبی می شود و در نهایت آنها را برای مصارف طبی و درمانی به فروش می رسانیم.
وی نژاد زالوها را هیرودو مدیسینالیس و ایرانی عنوان کرد و گفت: زالوهای طبی دارای خطوطی هستند و برخی هم کاملا پشت سبز هستند که زالوی درجه یک به شمار می روند.
وی در خصوص شرایط و ظروف نگهداری زالوها گفت: علت تفاوت اندازه ظروف نگهداری زالوها این است که گاهی شرایطی ایجاد می شود که طی آن در یک ظرف زالوها شروع به تلفات دادن می کنند، از این رو برای اینکه همه زالوها را از دست ندهیم، آنها را طبقه بندی می کنیم تا اگر میکروبی در یکی از ظروف بود همه زالوهای موجود از بین نروند.
صدری اظهار کرد: باید در هر ظرف 10 لیتری حدود 100 عدد زالو وجود داشته باشد. زالوها هر 10 روز یکبار پوست اندازی می کنند، از این رو در داخل هر ظرف سنگ ریزه و تکه­ های کوزه شکسته قرار داده می شود تا این امر تسهیل شود.
وی تصریح کرد: حدود 6 ماه به طول می‌انجامد تا یک لارو به اندازه زالوی بالغ رشد کند. در حال حاضر آنها رشد کرده و اغلب به فروش رفته اند.
صدری در مورد شرایط آب برای نگهداری زالوها گفت: این شرایط بسیار حساس است آنها به آمونیاک و نمک حساس هستند از این رو ظرف ها به دستگاه تصفیه آب وصل هستند.
وی ادامه داد: قیمت دستگاه تصفیه آب سه میلیون تومان است، اما اگر یک میلیون زالو بخرید و بقیه سرمایه را برای تهیه دستگاه تصفیه آب هزینه کنید بهتر از این است که همه زالوها را از دست بدهید.
صدری گفت: در این مسیر تلفات زالو بسیار داشتیم چراکه تسهیلاتی که از صندوق کارآفرینی دریافت کردیم 15 میلیون تومان بود و این رقم برای کسی که می خواست این مهم را به صورت صنعتی آغاز کند بسیار کم بود به همین سبب در ابتدا نتوانستیم دستگاه تصفیه آب خریداری کنیم و زالوها به دلیل ویژگی های آب شهر اراک تلف شدند.
وی ادامه داد: آب شهر اراک مشکل دارد و اگر از ابتدا دستگاه تصفیه آب داشتیم اصلا شاهد تلفات آنها نمی شدیم. آب ظروف نگهداری را یک روز در میان عوض می کنیم، اما با وجود دستگاه تصفیه آب و نبود تلفات این زمان می تواند بیشتر و در حدود سه تا چهار روز هم باشد.
صدری تصریح کرد: تعویض آب از این لحاظ دارای اهمیت بسیار است که اگر زالوی مرده از ظرف خارج نشود، همانند یک میوه گندیده که دیگر میوه ­ها را خراب می کند، بقیه زالوها را نیز تلف می­ کند، اما زالو در محیط مرطوب می­ تواند تا 48 ساعت بدون آب زنده باشد.
این پرورش دهنده زالو گفت: غذادهی آنها هر دو ماه یکبار صورت می­ گیرد و باید شرایط را سنجید و تعداد تلفات را در یک هفته یا یک ماه بررسی کرد که این مهم در قالب گزارشی تهیه می­ شود.
وی افزود: غذای این موجودات در واقع خون و گیاه است، اما به دلیل مسائل بهداشتی اجازه داریم که به آنها فقط گیاه بخورانیم.
وی خاطرنشان کرد: برای پرورش به صورت خانگی نیاز به پنج میلیون تومان اعتبار است و می ­توان تا سه هزار زالو را به این شیوه پرورش داد.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: ایسنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com