در اختتامیه دومین جشنواره نوآوری و کسب و کار خواجه نصیر (اینوکاپ ۲۰۱۸) که به همت مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از ۱۵ آذرماه امسال آغاز به کار کرده بود صاحبان ۶ طرح کسب و کار و ۵ ایده تجاری جهت ارائه به سرمایهگذاران در محل آمفیتئاتر این مرکز حضور یافتند و درنهایت۶ طرح برتر انتخاب و تقدیر شدند.
در این رویداد که باهدف آموزش، فرهنگسازی و ترویج کارآفرینی؛ محوریت نگاه مبتنی بر نوآوری در تأمین نیازهای فناورانه و زیرساختهای صنعتی کشور؛ تسهیل و تشویق به همکاری و مشارکت صاحبان سرمایه و ایده جهت رشد و توسعه کسبوکارهای فناورانه و نیز کمک به تقویت اقتصاد دانشبنیان با تکیه بر نوآوری، استعدادیابی و سرمایهگذاریهای خطرپذیر؛ تحریک و ترغیب افزایش سهم تولید و صادرات محصولات فناورانه با نگاهی به بازار داخلی و منطقهای؛ آمادهسازی و پرورش طرحها و ایدههای دانشبنیان با رویکرد کاهش وابستگی و خروج ارز از کشور و همچنین نیل منابع اقتصاد دانشبنیان به شناسایی و گسترش زمینههای صنعتی و اقتصادی کم آسیب اجتماعی و زیستمحیطی برگزار شد۶ طرح برتر جهت معرفی به سرمایه گذاران انتخاب و تقدیر شدند.
حامد ابراهیمی مدیرمرکز رشد دانشگاه خواجه نصیر درحاشیه این رویداد گفت: رویداد اینوکاپ اختتامیه دومین جشنواره نوآوری و کسب و کار دانشگاه خواجه نصیر است که امسال دومین دوره این رویداد برگزار می شود.
ابراهیمی ادامه داد: پذیرش طرح ها از ۲۰ آذرماه آغاز شده است که تاکنون ۱۹۳ ایده نوآورانه و طرح کسب و کار معرفی شده اند که بعد از بررسی آن ها ۳۵ تیم برگزیده وارد مرحله دوم داوری شدند و در حضور مدیران شتاب دهنده و اساتید فنی طرح های خود را ارائه کردند.
وی افزود: از میان آن ها ۱۱ تیم به مرحله نهایی راه پیدا کردند که در این رویداد ارائه می شوند که درنهایت ۵ تیم در حوزه نوآورانه و ۶ تیم در حوزه طرح کسب و کار انتخاب می شوند.
ابراهیمی با بیان اینکه اغلب این طرح ها مربوط به حوزه ict و فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، گفت: ۶۰درصد طرح هایی که در رویداد اینوکاپ معرفی شدند مربوط به حوزه صنعت هستند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از طرح ها درحوزه تجارت الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز هستند.
مدیرمرکز رشد دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه مراکز رشد از اوایل دهه ۸۰ در ایران آغاز به کارکرده اند و مجوز آن ها را وزارت علوم صادر می کند، گفت: این مراکز می توانند دولتی و یا خصوصی باشند که مرکز رشد دانشگاه خواجه نصیر دولتی است .
وی افزود: وظیفه ما تفکیک و بسترسازی برای رشد شرکت های نوپا است و شرکت هایی که عضو مرکز رشد می شوند می توانند طی یک دوره ۶ یا ۳ ساله از خدمات مرکز استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که مراکز رشد چه امکاناتی در اختیار این شرکت ها قرار می دهند؟ گفت:عمده امکانات مربوط به استقرار این شرکت ها است و خدماتی مثل مشاوره درزمینه های بازاریابی،مدیریت و مربی گیری نیز به آن ها ارائه می شود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه قرارداد با مراکزرشد برای اداره مالیات و ثبت شرکت ها پذیرفته شده است، گفت: شرکت ها با قرارداد استقراری که با مراکز رشد می بندند می توانند کد اقتصادی دریافت کنند .
وی ادامه داد: در مراکز رشد شرکت ها می توانند باهم هم افزایی داشته باشند و از خدمات یکدیگر استفاده کنند.
ابراهیمی با بیان اینکه مراکز رشد تسهیلاتی هم در اختیار شرکت ها قرار می دهند، گفت: این شرکت ها وام ۴ درصد دریافت می کنند اما برخی دیگر درقالب لیزینگ ویا حمایت های مربوط به قرارداد فروش با مراکز رشد همکاری می کنند.