عطاءالله سلطانیصبور؛ عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری و نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان تبدیل علم به فناوری و محصول قابل رقابت در بازار سرمایه را یکی از ضروریات امروز کشور دانست.
وی با اشاره به لزوم عملیاتیشدن برنامههای تصویبشده در این حوزه، افزود: تجاریسازی و تبدیل علم به ثروت با برگزاری همایش و سمینار میسر نمیشود بلکه موفقیت در این حوزه نیازمند حضور و فعالیت همه بخشهای کشور اعم از مسئولان، نمایندگان مجلس و مردم است.
سلطانیصبور ضمن اینکه نهادینهشدن گفتمان اقتصاد دانشبنیان در جامعه را اولین گام در راه بروز اقتصاد مقاومتی عنوان کرد، دوران پساتحریم را فرصتی مغتنم برای پیشبرد اهداف کشور در حوزه اقتصاد دانشبنیان دانست و ادامه داد: مدیریت کشور باید به سمت استفاده از ظرفیتهای پساتحریم به منظور رشد علمی و فناوری کشور معطوف باشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به توصیههای رهبری در مورد برجام، تصریح کرد: باید دانست در صورت استنباط اشتباه، دوران پساتحریم علیرغم تمام ظرفیتهای بالقوه، به تهدیدی برای بازار داخلی تبدیل خواهد شد و ایران را به بازار مصرف کالاهای کشورهای پیشرفته و صنعتی تبدیل میکند. عدمواردات بیرویه و پرهیز از ورود کالاهای مصرفی که نمونه مشابه آنها در کشور تولید میشود یکی از اقدامات اساسی در مسیر نیل به اقتصاد مقاومتی است.
وی ضمن اشاره به لزوم خودکفایی در دستیابی به دانشفنی، موفقیت کالای دانشبنیان بومی در بازارهای داخلی را در گرو ارتقاء کیفیت این محصولات دانست و اظهار داشت: متاسفانه کالای ایرانی پس ورود به بازار و موفقیت در کسب مشتری، پس از مدتی به دلیل افزایش بیرویه کمیت و سودجویی برخی تولیدکنندگان، با افت کیفی مشهودی روبرو میشود. همین امر سبب بدبینی مصرفکننده داخلی به کالای ایرانی شده است.
نماینده مردم رزن در مجلس ادامه داد: علاوه بر ارتقاء کیفیت، حضور فعال کالای دانشبنیان بومی در بازار نیازمند نهادینه شدن الگوی مصرف محصولات ایرانی است. جامعه میتواند با کاهش سطح توقعات خود و با گسترده کردن افق دید خود، کالای ایرانی را (حداقل در آغاز حضور در بازار) به نمونه مشابه خارجی ترجیح دهد حتی اگر به لحاظ کیفی با نمونه خارجی قابل قیاس نباشد.
سلطانیصبور در ادامه با اشاره به لزوم حمایت جدی و همهجانبه از نخبگان و متخصصان، فقدان قانونهای منسجم را یکی از نقاط ضعف در این حوزه عنوان و خاطرنشان کرد: در برخی مواقع قوانین پویا و منسجمی برای پشتیبانی از صاحبان ایده و اندیشه وجود ندارد و در برخی موارد نیز که این قوانین به تصویب رسیده است به دلیل عدمنظارت صحیح خروجی مناسبی نداشته است. حمایت از نخبگان و مستعدانبرتر پیش از هر چیز نیازمند همافزایی و همگرایی همه مسئولان و نهادهای قانونگذاری و اجرایی است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به تسهیلات اعطایی دولت به نخبگان و مستعدانبرتر، اقدامات انجام شده در حوزه پشتیبانی و هدایت جامعه نخبگانی به سمت تولید ثروت از علم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با اقدامات انجام شده بخش زیادی از مشکلات مرتفع شده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله زیادی پیشروی کشور است.
وی در پایان خدمت به نخبگان را برگ برنده دولت تدبیر و امید نامید و تصریح کرد: افزایش تعامل و همکاری بین دولت و خاصه معاونت علمیوفناوری رئیسجمهور و بنیاد ملی نخبگان به عنوان دو نهاد درگیر با حوزه نخبگانی با مجلس شورای اسلامی میتواند زمان رسیدن به نقطه مطلوب را تا حد امکان کاهش دهد.