علیرضا دلیری در نشست تبیین و بررسی مشکلات صندوقهای جسورانه، سال ۹۷ را سال سرمایهگذاری از طریق بستر بازار سرمایه خواند و گفت: در تلاشیم که جامعه سرمایهداری کشور را ترغیب به بازار سرمایه کنیم و در این مسیر با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به چگونگی فعالیت صندوقهای جسورانه گفت: شرکتهای دانشبنیان، صندوقهای جسورانه میتوانند، در شرکتهای خدمات فناوری و شرکتهای خدمات تجاریسازی ورود پیدا کنند و تقاضای دانشبنیان شدن را بدهند و در صورت استفاده از بستر فراهمشده دانشبنیان از حمایتهای معاونت بهرهمند میشوند.
وی گفت: هدف این است که از طریق فعالیت این صندوقها بستری برای سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان از طریق بورس ایجاد شود؛ چراکه با فعالیت شرکتها در بورس شرایط برای ارتقای معقول و منطقی آنها فراهم خواهد شد.
دلیری درباره وضعیت فعلی و میزان سرمایه صندوقهای جسورانه گفت: با پیگیریهای جدی در چند سال اخیر برای تحقق اجزای زیستبوم کارآفرینی و نوآوری، ایجاد و پذیرهنویسی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار عملیاتی شد، که تا کنون ۱۵ صندوق مجوز دریافت کردند و صندوق هم پذیرهنویسی کردهاند، که این روند قطعاً نشاندهنده اقبال سرمایهگذاران و صاحبان سرمایه برای حضور در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر است.
وی با تأکید بر ایجاد سرعت در فرایند ثبت صندوقهای جسورانه گفت: پیشرفت کار نیازمند سرعت بیشتری از باب راهاندازی صندوقهای جسورانه است، لذا نیازمند تعریف مسیر جدیدی در مسیر فعالیت شرکتهای دانشبنیان هستیم، تا با بررسی حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان فرایند ثبت صندوقهای جسورانه سرعت گیرد.
هامونی مدیر عامل فرا بورس ایران، در بخش دیگر این نشست، صندوقهای خطرپذیر را بهعنوان یک شخصیت حقوقی جدید معرفی کرد و گفت: در جریان ارتباط بین دستگاهها و متقاضیان فرایند ثبت شرکت تلاش زیادی صورت میگیرد، لذا اگر بخواهیم این فرآیند را از نگاه متقاضی بررسی کنیم خیلی از مدارک ارائهشده توسط متقاضی جهت تکمیل مدارک تکراری است، به همین منظور نیازمند سازوکار مناسب در این مسیر هستیم.
وی در ادامه با تأکید بر فناوری بلاک چین در آسانسازی فرایند ثبت شرکتها گفت: خوشبختانه روال کاغذی درروند ثبت شرکتها مکانیزه شده است و میتوان شاهد بود که بعد از مدتزمان کوتاهی آگهی ثبت بیرون آید، ولی ازآنجاکه در نگاه اقتصاد دانشبنیان طرح و ایده دانشبنیان بعد از ۳ ماه تازگی خود را از دست میدهد، نیازمند راهاندازی و استفاده از فناوری بلاک چین در این بخش هستیم.