در مسیر اجراییسازی برنامه توسعه تولید و همچنین تقاضای محصولات دانش بنیان، موضوع ماده ۴۳ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، تفاهمنامه همکاری، بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و سازمان نظام مهندسی ساختمان، در بیست و یکمین اجلاس سازمان نظام مهندسی کشور به امضا رسید.
پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ اهداف کلان این تفاهمنامه را حمایت از ایده های نوآورانه و فناورانه در حوزه ساختوساز و شتابدهی به روند تجاری سازی نوآوری های این حوزه، توسعه توان علمی، فنی، حرفهای و تخصصی افراد دارای پروانه اشتغال سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در فناوریهای جدید، تلاش در جهت توسعه تولید، تقاضا و صادرات محصولات دانشبنیان صنعت ساختمان به ویژه در بخشهای انرژی و ساختمانهای هوشمند و همچنین حمایت از شکلگیری و ارتقای توانمندی شرکتهای دانشبنیان در حوزه ساختوساز برشمرد.
وی افزود: به منظور عملیاتی شدن اهداف تفاهمنامه، برنامههای مشترکی برنامهریزی شده، که از آن جمله می توان به ایجاد «مرکز نوآوری سازمان نظام مهندسی کشور» اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: این برنامه ها در خصوص برگزاری رویدادهای کارآفرینانه، ایجاد نهاد سرمایهگذاری خطرپذیر با همکاری شرکتهای بزرگ بخش خصوصی، ایجاد تسهیلات و شبکه تخصصی برای استقرار شرکتهای استارتاپی و نوپا، هستهها و شرکتهای فناور و... هستند.
معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی افزود: به منظور افزایش هماهنگی، تصمیمسازی و ارتقای وحدت رویه پیرامون فعالیتهای بازار، صنعت و دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و ارتقای نظام نوآوری بخش ساختوساز کشور در عرصه توسعه و تولید کالا یا خدمت اولویتدار ملی در این حوزه، امکان تشکیل کانونهای تخصصی هماهنگی دانش، صنعت و بازار حوزه ساختوساز با هدف شناسایی محصولات اولویتدار ملی و حل چالشهای توسعه تولید و تقاضای محصولات این حوزه ذیل معاونت علمی و فناوری وجود خواهد داشت.
صالحی اظهار کرد: از دیگر برنامه های مشترک ذیل این تفاهمنامه میتوان به برنامه «نظام ارائه نشانهای ساختمان هوشمند، ساختمان سبز و ساختمان مقاوم» به منظور فرهنگسازی توسعه تولید محصولات دانشبنیان و ساختمانهای با کیفیت که منجر به افزایش تقاضا برای این محصولات میشود، اشاره کرد.