بعضی دلایل نابودی استارتاپها عبارتند از:
- صرف زمان زیاد برای ساخت چیزی که مردم آن را نمیخواهند
- عدم درک چشمانداز محصول
- تصمیمات ضعیف در مورد استخدام افراد
مسائل رفتاری، فرهنگی و بینفردی، یکی از بزرگترین عوامل نابودی استارتاپها هستند، ولی به ندرت مورد بررسی قرار میگیرند. این مسائل بسیار شخصی هستند و بنیانگذاران گاهی میترسند با این مسائل مواجه شوند و حتی میترسند در برابر دنیا به این مسائل اعتراف کنند. وقتی شرکت به هر قیمتی روی اجرای ایده و رشدش تمرکز میکند، به راحتی ترس، شک، بیاعتمادی، اضطراب و استرس ایجاد میشود که میتواند به ورشکستگی، فرسودگی و سقوط منجر شود.
آنچه که نیاز است، رهبری واقعی، متواضعانه و هوشیارانه است، نوعی رهبری که از خودشناسی حاصل میشود. از آنجایی که فرهنگ استارتاپ در نهایت منعکسکنندهی فرهنگ بنیانگذار آن است، شاید بهترین چیزی که میتوانید انجام دهید این باشد که به وضوح مشخص کنید خودتان چه کسی هستید. بسیاری از افراد وقتی به درون خود مینگرند از آنچه که ممکن است در مورد خود بفهمند وحشت دارند، به خصوص افراد بلندپروازی که انگیزههای درونی پیچیده دارند.
بعضی افراد فکر میکنند در استارتاپ فقط کار مطرح است و همیشه باید کار کنند. ولی استارتاپها بسیار شخصیتر و صمیمانهتر از کسب و کارهای بزرگ هستند. مفهوم «کار بیوقفه» در استارتاپ، ویزگیهای انسانی ما را در هالهای از ابهام قرار میدهد و ما را نسبت به بسیاری از احساسات و تجربیاتی که برای توسعهی خودمان نیاز هستند بیاحساس میکند و با قطبنمای درونی که منبع عمیقترین انگیزههای درونی ماست در تضاد است.
ترس دیگر این است که خودآزمایی واقعی، میتواند نقاب نفس (ضمیر) ما را (که هر روز در تعاملات خود از آن استفاده میکنیم) به خطر اندازد. نفس و ضمیر، ریشهی رنجها و زحمتها است. برداشتن نقاب و بررسی ضمیر و نفس خودمان که در زیر آن است ممکن است بسیار ناراحتکننده باشد.
خوشبختانه کار پرزحمت، نفس را از پا درمیآورد. اکثر افراد بعد از عرق ریختنها، اشکها و خوابهای دیرهنگام شبانه، از ادامهی کار بازمیمانند و در نهایت حقیقتشان را میشناسند و میفهمند که به چه کسی تبدیل شدهاند و از هدف، چشمانداز، ارزشها، عشق و معنی واقعی خود مطلع میشوند.
متاسفانه گاهی شرکت در میانهی مسیر از بین میرود. عواقب تفکر عمیق دربارهی خود میتواند وسیع باشد. ما با عبور از این مسیرهای دشوار، این شانس را داریم، قدرت شخصی عمیقتری را برای تغییر زندگی به دست آوریم. در اکثر لحظات دشوار، رشد خیلی سریعتر اتفاق میافتد.
برگرفته از سایت medium.com
مترجم: طاهره منیری شریف (کارشناس ارشد MBA)
برای مطالعه بیشتر:
چگونه از مهمترین عوامل نابودی استارتاپمان اجتناب کنیم؟
با یک مدل کسب و کار سودآور از شکست استارتاپ تان جلوگیری کنید
چهار شیوه مؤثر در جلوگیری از شکست استارتاپ ها
چرا 90 درصد استارتآپها شکست میخورند؟
بهرغم تلاشهای بسیار، استارتآپم شکست خورد