رئیس پارک علموفناوری آذربایجان شرقی از سهم ۲.۷ درصدی آذربایجان شرقی از نظر تعداد شرکت دانشبنیان خبر داد و گفت: وضعیت خوبی از نظر تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان نداریم. عبدالرضا واعظی هیر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اولین پارک علم و فناوری در دنیا حدود ۷۰ سال قبل ایجاد شد، اظهار کرد: پارکهای علم و فناوری در ایران نیز از حدود ۱۸ سال قبل و با هدف تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و تبدیل ایده به محصول راهاندازی شدند.
وی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ رویکرد تکیه بر اقتصاد غیرنفتی، اقدام به ایجاد پارکهای علم و فناوری کرد و این پارکها محلی برای تکمیل چرخه تبدیل علم به ثروت و به خدمت گرفتن دانش در راه اقتصاد به شمار میآیند.
واعظی تاکید کرد: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی جزو پارکهای سطح یک کشور و دبیرخانه پارکهای منطقه یک کشور شامل آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و گیلان و عضو انجمن بینالمللی پارکهای جهان است.
رئیس پارک علموفناوری آذربایجان شرقی با بیان این که وامهایی که دولت در گذشته در قالب وامهای خود اشتغالی و زود بازده به فناوران میداد، تنها باعث میشد که عدهای جوان بیکار به جوانان بیکار و بدهکار تبدیل شوند، ادامه داد: ارائه تسهیلات اکنون با نظارت کارشناسان و مرحله به مرحله صورت میگیرد.
وی از وجود ۱۰۷ شرکت دانشبنیان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: ۴۵۰ شرکت فناور، تحت حمایت پارک علم و فناوری قرار دارند که از این تعداد، ۱۳۵ شرکت در پارک، مستقر بوده و ۱۸ مورد از آنها دانشبنیان هستند، ۴۲ شرکت در مرحله عقد قرارداد قرار داشته و ۲۶۹ شرکت نیز از تحت حمایت پارک خارج و مستقل شدهاند.
وی اضافه کرد: تعداد اختراعات پارک علم و فناوری استان از بدو تاسیس تا کنون، یک هزار و ۱۶۷ مورد، میزان فروش شرکتها، ۱۲۱۶ میلیارد ریال و تعداد قرارداد با صنایع ۱۰۸ مورد و میزان اشتغالزایی مستقیم، ۳۷۱۶ نفر بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در ادامه از وجود هفت مرکز رشد در شهرستانهای مراغه، مرند، میانه، بناب، منطقه آزاد ارس و مرکز تحقیقات کشاورزی سعیدآباد خبر داد و گفت: احداث مرکز رشد اهر، سراب و بستان آباد از برنامههای آینده پارک به شمار میآید، سه مرکز نوآوری نیز در شهرستانهای اهر، ملکان و عجب شیر در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در پارک علم وفناوری استان، بیان کرد: گسترش ارتباط صنایع استان با پارک از جمله این اقدامات بوده و تلاش داریم تا دفاتر تحقیق و توسعه شرکتها در پارک مستقر شوند.
وی از برگزاری نمایشگاه نیازها و چالشهای صنایع استان توسط پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: این نمایشگاه تا قبل از پایان سال و با هدف بازاریابی برای شرکتهای فناور برگزار میشود.
واعظی اظهار کرد: اجرای ایده «هاب» در منطقه آزاد ارس از دیگر اهداف این مجموعه بوده و منطقه آزاد ارس به دلیل وجود پتانسیلهای فراوان، میتواند محلی برای استقرار شرکتهای فناور در منطقه و ارتباط آنها با کشور با بازارهای جهانی، تولید و صادرات محصولات باشد، با توجه به نبود بوروکراسیهای اداری و گمرکی، کار کردن در این منطقه به نفع شرکتها خواهد بود.
وی، گسترش تعاملات بینالمللی را از دیگر اقدامات پارک و علم و فناوری آذربایجان شرقی خواند و افزود: در همین راستا چند قرارداد همکاری با استانبول، اسپانیا، گرجستان و انستیتو آی تی آکادمی علوم آذربایجان داریم.
واعظی در بخش دیگری از سخنانش از افزایش بودجه پارک علم و فناوری استان در سال آینده خبر داد و گفت: در سال جاری، استان ما از این نظر، در رتبه بیست و دوم قرار داشت که این شایسته استان نبود و این بودجه در سال آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این که در شرایط جنگ نابرابر، پارکهای علم و فناوری، نقطه امیدی برای همه هستند، تاکید کرد: تنها شرکتهایی که در نوسانات ارزی اخیر، متزلزل نشدند، دانشبنیانها بودند، این شرکتها قابلیت تبدیل تهدید به فرصت را دارند.
وی در پایان با اشاره به برنامههای آینده پارک علم و فناوری استان، خاطرنشان کرد: برگزاری استارتاپ ویکندهای عمومی و تخصصی، راهاندازی دپارتمان بازاریابی، انتقال پارک فناوری به مجاورت یکی از دانشگاهها، تسهیل و چابکسازی صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان از جمله این برنامهها هستند.