0  |  0

پژوهش، گذرگاه رفع چالش ها

پژوهش، گذرگاه رفع چالش ها

پژوهش و تحقیق گذرگاه اصلی توسعه پایدار، محور پیشرفت و شاه راه رفع چالش ها به شمار می رود و در این زمینه مراکز رشد و فنآوری سلامت جایگاه مهمی در بخش تقویت ایده‌های خلاق و پژوهش دارد.
پژوهش به عنوان اساسی‌ترین نیاز جوامع در راه رسیدن به پیشرفت، توسعه، رفاه اجتماعی و استقلال واقعی، می‌تواند جامعه را به سمت سعادت رهنمون شود.
در این عرصه، مراکز رشد و فناوری سلامت گامی مهم در راستای تقویت خلاقیت و پژوهش در کشور به شمار می‌رود و نهضت توجه به فناوری در ایران نیز طی دهه ۷۰ آغاز شده و در دهه ۸۰ توسعه یافته است به طوری که در ابتدا وزارت علوم، فرهنگ و آموزش عالی مسئولیت مستقیم آن را برعهده داشت و در ادامه مسیر نیز وزرات بهداشت با راه اندازی مراکز رشد و فناوری نقش مهمی را در رشد نهال نوپای پژوهش ایفا کرد.
پژوهش و ایده‌های خلاق، ضرورتی انکارناپذیر برای رفع مشکلات جامعه به شمار می‌روند لذا بدیهی است در جوامع پیشرفته توجه ویژه ای به فعالیت‌های پژوهشی شود زیرا گره بسیاری از مشکلات امروز جوامع بشری به دست محققان و پژوهشگران باز می‌شود از این رو وزرات بهداشت نیز با ایجاد مراکز رشد و فناوری سلامت زمینه پرورش ایده‌ها و طرح‌های پژوهشی را با حمایت‌های مادی و معنوی خود فراهم کرده است.
هر چند خروجی دانشجویان طی دوران تحصیلی، ارائه پژوهش و پایان نامه است اما این مهم در مقاطع تحصیلی متوسطه و راهنمایی کم رنگ بوده و همین موضوع باعث شده نهادینه شدن فرهنگ پژوهش در سنین پایین انجام نشود و محقق شدن پژوهش در مقاطع تحصیلی بالا، بدون پایه باشد.
وزرات بهداشت نیز همچون وزارت علوم در امر پژوهش و حمایت از ایده‌های خلاق عقب ننشسته و دنبال برطرف کردن مشکلات حوزه سلامت با حمایت از ایده‌ها و پژوهش‌های کابردی است که این مهم از طریق مراکز رشد و فناوری سلامت رقم می‌خورد لذا علاقمندان می‌توانند ایده‌های خلاق خود را در بخش‌های بهداشت و درمان جهت مشاوره و حمایت مالی به این مراکز ارائه کنند.
**پژوهش‌ها باید کاربردی و در راستای رفع نیازها باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه پژوهش‌ها باید کاربردی و برای رفع نیازها باشد، گفت: باید دیدگاه دانشگاه‌ها از مقاله محوری به تولید محوری تغییر کند و پژوهش‌ها کارآمد، تولیدمحور و فناورانه باشد.
اصغر مکارم افزود: امروز شاهد نسل سوم دانشگاه‌ها هستیم از این رو زمینه تربیت دانشجوی مستقل را باید فراهم کرد تا پس از فراغت از تحصیل، شاهد اشتغالزایی دانشجویان باشیم.
وی به شعار سال مقام معظم رهبری در زمینه رونق تولید اشاره کرد و گفت: باید به سمت رونق تولید حرکت کنیم لذا در راستای تحقق شعار سال از طرح‌هایی که در راستای تقویت تولیدات نیاز داخل حرکت می‌کنند، حمایت می‌کنیم.
مکارم افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی با درک موقعیت کشور شعار سال را به عنوان چراغ راه انتخاب می‌کنند از این رو با تمام توان در مسیر تحقق شعار سال رهبری تلاش می‌کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت عملکرد مرکز رشد و فناوری سلامت علوم پزشکی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مراکز رشد را تقویت می‌کنیم تا شاهد تربیت دانشجویان خلاق و پژوهشگر باشیم.
** فعالیت ۲۹ شرکت فناورانه در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کرمان
معاون مرکز رشد و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: این مرکز با ۲۹ شرکت فناورانه، وزنه ای برای استان کرمان به شمار می‌رود.
علی اکبر اسماعیلی افزود: مرکز رشد و فناوری‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۸۹ تأسیس شده و هم اکنون ۲۹ شرکت فناورانه زیر نظر این شرکت فعالیت می‌کند که از این تعداد ۱۲ شرکت مجوز دانش بنیانی دریافت کرده‌اند.
وی اظهار داشت: مرکز رشد و فناوری‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بین دانشگاه‌های کشور در سال ۱۳۹۷ رتبه ششم را کسب کرده است.
اسماعیلی تصریح کرد: خدمات حمایتی، مشاوره‌ای، حمایت مالی، خدمات اداری، از جمله خدمات قابل ارائه به شرکت‌های دانش بنیان در مرکز رشد و فناوری‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.
معاون مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه خلاقیت جایگاه بسیار ویژه ای در رفع مشکلات دارد، اظهار داشت: بر این باوریم که برای رفع مشکلات جامعه باید از طرح‌های پژوهشی و ایده‌های خلاق حمایت کرد.
وی آموزش نمره گرا را خلاقیت کُش برشمرد و گفت: زمینه خلاقیت و ایده پروری باید در دانشجویان پرورش یابد تا شاهد افزایش طرح‌ها و ایده‌های خلاق باشیم.
**بررسی هشت طرح پژوهشی در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز از بررسی هشت طرح پژوهشی در مرکز رشد و فناوری سلامت این دانشگاه خبر داد و گفت: از میان این طرح‌ها، ۶ واحد فناور انتخاب می‌شود.
فاطمه سیدی افزود: برگزاری کارگاه‌های استارت آپ و درس کارآفرینی برای دانشجویان به صورت ویژه در دستور کار است تا شاهد رشد خلاقیت و افزایش طرح‌های پژوهشی باشیم.
وی همچنین بر لزوم ارائه طرح‌های کابردی تاکید کرد و گفت: طرح‌های کاربردی باعث برطرف شدن مشکلات جامعه می‌شود لذا این طرح‌ها به صورت ویژه حمایت می‌شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از بررسی ۱۰ طرح مشترک پژوهشی دانشگاه جیرفت با این دانشگاه خبر داد و گفت: این طرح‌ها به صورت مشترک بین ۲ دانشگاه انجام می‌شوند.
وی افزود: طرح‌های پژوهشی انتخاب شده، در کارگروه‌های تخصصی مشترک اعضای هیأت علمی ۲ دانشگاه بررسی، رفع ایراد و جهت انتشار در مجلات علمی داخلی و خارجی ارائه خواهند شد.
سیدی بر ادامه فعالیت‌های پژوهشی مشترک بین این دانشگاه و دانشگاه جیرفت تاکید کرد و اظهار داشت: طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی باید کاربردی و مبتنی بر نیازها و کمبودهای منطقه باشد.
وی از انعقاد تفاهمنامه همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه جیرفت خبر داد و گفت: این تفاهم نامه بزودی منعقد می‌شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: پژوهش و تحقیقات کاربردی نقش مؤثری در روشن شدن ابعاد سلامت و ارتقای شاخص‌های سلامت و توسعه پایدار ایفا می‌کند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: ایرنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com