تیم دانشگاه صنعتی شاهرود به سرپرستی دکتر یونس یونسیان فعال اکوسیستم کارآفرینی کشور و دارای نشان سرآمد توانست جایزه برترین طرح استارتاپی کشور را از دستان دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان دریافت کند. یونس یونسیان به عنوان کارشناس مسول شتاب دهنده شاهکار توانست در کمتر از یک ماه از افتتاح شتاب دهنده شاهکار با حضور معاون وزیر علوم دکتر مجتبی صدیقی به مقام نخست برترین استارتاپ کشور در حوزه وزارت نفت دست پیدا کند.
نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت با عنوان «پترولیوم تیکاف» با محوریت بههمرسانی حوزههای فناوری در بخش عرضه و تقاضا و با حضور شرکتهای فعال در حوزههای نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با اهدافی مشتمل بر توسعه، یادگیری، کارآمدسازی، انتخاب و فرصتسازی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. آیین پایانی رویداد فناورانه پترولیوم تیکاف بعدازظهر چهارشنبه، ۲۷ آذرماه با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز، سعید محمدزاده، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری برگزار شد.
مهدی احمدخانبیگی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت با توجه به تأکید مقام عالی وزارت بر شناسایی و آشکارسازی چالشها و نیازهای نوآورانه شرکتهای تابعه وزارت نفت اشاره كرد، و از این رویداد بهعنوان عامل انگیزشی جهت تشکیل تیمهای جوان و استارتآپی و با هدف ایجاد فرصت مناسب برای ورود نخبگان کشور به عرصههای کسب و کار فناورانه در زیست بوم نوآوری ياد كرد.
چهار بخش اصلی این رویداد و یک بخش جانبی آن عبارتند از: نمایشگاه عرضه فناوری (با حضور شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ)، نمایشگاه تقاضای فناوری (با حضور شرکتهای تابعه وزارت نفت)، رویداد «هر چالش-یک راهکار» با حضور گروههای استارتآپی و نخبگان، رویداد دانشجویی پتروتست و اجرای تور فناوری ویژه مدیران ارشد بخش عملیات صنعت نفت. مجموعه چالش های اعلام شده از طرف وزارت نفت شامل مساله های زیر بود:
مساله شماره يك: گازهاي فلر
مساله شماره دو: شيل هاي نفتي
مساله شماره سه: جلوگيري از توليد آب در چاه گازي
مساله شماره چهار: كارآمدي روش توزيع در فرآورده هاي نفتي
که تیم دانشگاه صنعتی شاهرود با ارایه سامانه کارآمد توزیع فرآورده های نفتی با عنوان پتروتک توانست مقام اول رویداد را در کل کشور از آن خود کند.
حضور تيم دانشجويى شتاب دهنده شاهكار در پترولیوم تیکاف؛ نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت
دكتر یونس یونسیان مخترع و مدیرعامل شتاب دهنده شاهكار به عنوان سرپرست تیم دانشگاه صنعتی شاهرود به توضیحاتی درباره نمایشگاه تقاضای فناوری نیز پرداخت و اشاره كرد در این رویداد، تیم های استارتاپی دانشگاه صنعتی شاهرود برای نخستین بار در قالب ارائه مشخصات توانمندی، قطعه سازی و یا ارایه محصول و خدمات موردنیاز همراه با حضور نفرات کلیدی و متخصص بخش عملیات مرتبط با آن خدمات و تجهیز، راهكارهای خود را به جامعه هدف (عرضهکنندگان فناوری و گروههای تحقیقاتی) ارائه و ضمن برگزاری جلسات در صورت احراز توانمندی هر یک از عرضهکنندگان فناوری نسبت به انعقاد تفاهمنامه یا قرارداد اقدام میکنند.
اولین شتاب دهنده کشور بر اساس مدل نوآوری باز (open innovation)، متدولوژی چابک (agile methodology) و مهندسی ذهن (mind engineering)
شتاب دهنده، فضاي کسب و كار اشتراكي و مرکز نوآوری شاهکار به عنوان اولین مدل و پارادایم اجرای نوآوری باز در دانشگاه صنعتي شاهرود با نام "شاهكار" تلاش می کند تا به نسل پنجم شتاب دهنده های جهان وارد شود. این شتاب دهنده با حضور شرکتهای فناور و هسته هاي استارتاپي مستقر در اين مرکز را می توان تلاشی برای فراتر رفتن از استانداردهاي دانشگاهي دانست، این مجموعه در نظر دارد با تقويت استارت آپ های دانش بنيان و حمايت از تجاري سازي فناوري هاي دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه موجب ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای دانشگاه و دانشجویان شود. به همت اداره كارآفريني دانشگاه و با حمایت سازمان ها، وزارت خانه ها و نهادهاي فعال در اين حوزه، برنامه مرکز نوآوري کليد خورده است و در فاز اول شتاب دهنده و مرکز نوآوري با همكاري شتاب دهنده آواتك به عنوان فعال ترين و بزرگ ترين شتاب دهنده كشور در قالب تفاهمنامه همكاري مشترك راه اندازي شده است و در صورت ادامه حمايتها فازهاي توسعه براي آن در نظر گرفته شده است. این شتاب دهنده مجموعه ای شامل استارتآپ های دانش بنیان و فناور، تيمهاي کارآفرين دانشجويى، شتابدهنده هاى خاص و مربيان و مشاوران استارتاپي مى باشد. حضور و تجمع اين گروه ها کنار همديگر به هم افزايي و كمك به خلق ارزش افزوده منجر مي شود. شتاب دهنده شاهکار به عنوان اولین شتاب دهنده کشور با مدل نوآوری باز و برنامه شتاب دهی و اتاق فکر منحصر به فرد (دارای گواهی ثبت اختراع به مالکیت دکتر یونس یونسیان با عنوان "سامانه اتاق ایده الکترونیک با پشتیبانی از قابلیت مهندسی ذهن" از طرف اداره کل ثبت شرکت ها و اختراعات و مالکیت صنعتی ایران به شماره ثبت 75426 به تاریخ 23/3/1391) می باشد
حضور تيم دانشجويى شتاب دهنده شاهكار در پترولیوم تیکاف؛ نخستین رویداد نوآوری وزارت نفتیونس یونسیان به عنوان منتور و فعال زیست بوم نوآورى كشور، رویداد هر چالش- یک راهکار را یک چالش اصلی با خصوصیات بین رشتهای و چند وظیفهای از سوی کمیته برگزاری رویداد با توجه به چالشهای احصاء شده انتخاب و به گروههای هدف دانست. در این رویداد راهکارهای فناورانه از سوی مجموعه های استارتآپى دانشگاه صنعتی شاهرود ارائه و بهترین راهکارها بعد از توسعه فناوری و اثبات قابلیت تجاریسازی به عنوان راهکار برگزیده انتخاب و انعقاد قرارداد از سوی شرکتهای تابعه وزارت نفت با مجموعه های منتخب صورت میپذیرد. همچنین در این رویداد تلاش شده است نیازهای واقعی حوزههای عملیات شرکتهای اصلی و تابعه وزارت نفت در قالب ارسال پروپوزال شناسایی و در دسترس جامعه محققین و گروههای توانمند کشور قرار گیرد.
رویداد دانشجویی پتروتست با هدف ایجاد بستر مناسب جهت رشد و تعالی جامعه جوان و پویای کشور و نیز زمینهسازی جهت انتقال تجربیات متخصصان خبره صنعت به دانشجویان خلاق و علاقهمند تعریف شده است. برای نخستین بار در این رویداد تلاش شده است تا با برنامهریزی هدفمند نسبت به حضور مدیران ارشد عملیاتی از شرکتهای تابعه وزارت نفت اقدامهای مناسب صورت گیرد.