علی وطنی در بازدید از پروژه ساخت خانههای دارای رده انرژی EC+ در شهر جدید اندیشه استان تهران، با بیان اینکه در این پروژه ۱۷۵ خانه کم انرژی ساخته میشود، عنوان کرد: شرکتهای دانشبنیان و استارت اپها مملو از ظرفیتهای نهفته در فناوریها و نوآوریهایی هستند که میتواند صنعت ساختمان کشورمان را همگام با استانداردهای روز زیستمحیطی به پیش ببرد.
وی افزود: لازم است ارتباطی میان این فناوریها به عنوان طرف عرضه از یک سو و حوزه ساختمان، راه و شهرسازی به مثابه طرف متقاضی ایجاد شود. بهویژه در حوزه انرژیها ستاد توسعه فناوریهای آب و انرژی و نیز دیگر ستادهای توسعه فناوری، کاملاً آماده هستند تا شرکتهای دانشبنیان این حوزه را حمایت و زیرساختهای لازم برای ایجاد این ارتباط را فراهم کنند.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوریها و نوآوریهایی که همراه و یاریگر محیطزیست هستند، ادامه داد: برای برخورداری از توسعه پایدار و پیشرفت، تجهیزات و صنایع بزرگ به تنهایی پاسخگو نیست و باید فناوریهای بهینه و سازگار با محیط زیست و اقلیم هر منطقه، در توسعه مورد استفاده قرار بگیرند. بحران آب یکی از بحرانهای جدی است و اصفهان، مثالی از توسعه صنعتی است که به دلیل عدم رعایت الزامات زیستبومی و محیط زیستی، امروزه با چالشهای جدی به ویژه در حوزه منابع آبی دست و پنجه نرم میکند. بنابراین باید از فناوریهای نو و سازگار با محیط زیست در توسعه صنایع و زیرساختها بهره گرفته شود.
مجری ملی پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست با اشاره به استفاده از انرژیهای نو و زیستسازگار در ساختمانها گفت: دانشآموختگان و متخصصانی که الان در شرکتهای دانشبنیان و فناور فعالیت میکنند در صورتی که به بازار بزرگ صنعت ساختمان راه پیدا کنند، ضمن ارزشآوری و اشتغال درخور توجه، میتوانند محیطزیست سالم و ماندگاری منابع ارزشمندی همچون آب و انرژی را به ارمغان بیاورند.