اگر چه وقتی کسب و کارها دچار مشکل می شوند معمولا از بازار و شرایط اقتصادی گله می کنند و در مواردی مثل همه گیری کرونا این شرایط محیطی است که کسب و کارها را دچار مشکل می کند، اما تجربه نشان داده که بسیاری از مشکلات کسب و کار از درون خودشان نشات می گیرد نه محیط بیرونی آنها.
مسائلی مثل عدم تناسب محصول و بازار، مقاومت در برابر سازگاری با نیازهای متغیر، نداشتن دانش کافی درباره امور مالی، عملیاتی و بازاریابی؛ عدم تمرکز، استراتژی های اشتباه، عدم انگیزه و تعهد و ... .
کسب و کارها به مشاوره های کاربردی نیاز دارند تا بتوانند مسائلی که در دنیای واقعی کسب و کار با آن روبرو هستند را حل و فصل کنند. در کلینیک کسب و کار گروهی از مشاورین که هر یک در زمینه خاصی متخصص هستند، حضور دارند، کسب و کارهایی را که به آنها مراجعه می کنند را بررسی و عارضه یابی می کنند و در هر بخشی از کسب و کار که مشکل و ایرادی وجود داشته باشد راهکارهای مورد نیاز را ارائه می دهند.
کلینیک کسب و کار در چه مواردی می تواند به کسب و کار شما کمک کند؟
1.برنامه ریزی و استراتژی کسب و کار
2.منابع انسانی
3.موارد حقوقی
4.مدیریت عملیات
5. مالیات
6. امور مالی و حسابداری
7.بازاریابی و فروش
8. بازاریابی دیجیتال
9. بیمه
10. بهداشت روانی و مدیریت استرس
11.مشاوره ثبت برند
12.مشاوره ثبت اختراع
بیشتر کلینیک های کسب و کار در داخل و خارج از کشور توسط دانشگاه ها اداره می شوند و مشاوره های کلینیک کسب و کار به دو صورت آنلاین و آفلاین انجام می شود.
چه کسانی می توانند به کلینیک کسب و کار مراجعه کنند؟
دانشجویان کارآفرین یا علاقمند به کارآفرینی یا هر کسب و کاری که نیاز به مشاوره داشته باشد، از کسب و کارهای کوچک گرفته تا سازمان های چند ملیتی، موسسات خیریه، سازمان های آموزشی یا شرکت های اجتماعی همگی می توانند در صورت نیاز به کلینیک کسب و کار مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید:'
3 راه برای محافظت از کسب و کار در دوران شیوع ویروس کرونا
مدل کسب و کار چیست؟
نویسنده: سکینه حجازی فر (کارشناس ارشد کارآفرینی)