در ادامۀ برگزاری کارگاههای توانافزایی و مهارتآموزی به منظور هدایت بهتر استعدادهای ذاتی، «کارگاه مدیریت استعدادها در دانشآموزان» به همت بنیاد نخبگان استان خراسانشمالی و با همکاری سازمان استعدادهای درخشان استان برگزار شد.
در این کارگاه دو ساعته که با حضور جمعی از دانشآموزان مدارس سمپاد استانهای خراسانشمالی و تهران برگزار شد، توضیحاتی در مورد استعداد و ابعاد مختلف آن ارائه و بیان شد: مدیریت استعداد از مهارتهایی است که امروزه هر شخص در زندگی خود، به آن نیاز دارد؛ این موضوع، اشخاص را قادر میسازد با سرمایهگذاری بلندمدت در زمینۀ پرورش استعدادهای خود و آموزش مهارتهای لازم، در آینده شخصی توانمند در جامعه باشد.
در ادامه گفته شد: باید توجه داشت که استعداد مفهومی فراتر از گرفتن نمرۀ خوب در یک درس است؛ فراتر از بلد بودن چند زبان است؛ فراتر از شاگرد اول بودن در مدرسه است؛ به عبارت دیگر وقتی میگوییم شخصی در فلان زمینه استعداد دارد، یعنی توانایی فراگرفتن آن موضوع را دارد و با صرف کمترین زمان و حتی بدون آموزش دیگران میتواند به بهترین نحو تمام جوانب آن مهارت را یاد بگیرد.
در این کارگاه همچنین اشاره شد: بهترین راه برای پیدا کردن و پرورش استعدادها، دنبال کردن کنجکاویهای درونی و علایق است چراکه پذیرفتن تفکرات داخلی به یک زندگی شادتر و معتبرتر منجر میشود. مخصوصاً اگر شخص چند پتانسیلی باشد. دنیا به این اشخاص بسیار نیاز دارد؛ بنابراین شناخت استعداد و جرأت حرکت دو مساله بسیار مهم در استعدادیابی است.
«تعریف استعداد، نشانههای استعداد، اقتضائی بودن استعداد»، «اهمیت استعداد، تفاوت استعداد با عملکرد»، «شیوههای مؤثر کشف استعداد»، «بررسی برخی مدلهای بکارگیری مدیریت استعداد» و «مهارتهای ارتباطی برای تعامل اثربخش با جامعه»، از مهمترین سرفصلهای این کارگاه بود.