اولین جلسه برنامه آمایش صنعتی، معدنی و تجاری کشور برگزار شد. سیدرضا فاطمیامین چندی پیش در مراسم تکریم و معارفه رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت با تاکید بر ظرفیت علمی این موسسه، ماموریت این سازمان را آمایش سرزمینی قرار داد. کمتر از یک ماه از این دستور وزیر، اولین جلسه آمایش سرزمین برگزار شد و ۶ استان به عنوان اولویتهای اجرای برنامه آمایش صنعتی، معدنی و تجاری در نظر گرفته شدند.
علاوه بر وزیر صمت، معاون طرح و برنامه، معاون امور صنایع، معاون معدنی، رئیس سازمان شهرکهای صنعتی، رئیس ایدرو و ایمیدرو و موسسه مطالعات حضور داشتند. در این جلسه چارچوب کلی اجرای این برنامه توسط موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی ارائه و استان سیستان و بلوچستان به عنوان استان نمونه (پایلوت) برای بررسی انتخاب شد. گفتنی است، در این برنامه قرار است اولویتهای صنعتی، معدنی و تجاری استانی و شهرستانی استخراج شود؛ بهطوری که تخصیص منابع بر اساس پتانسیلها و ظرفیتهای استخراجشده از برنامه آمایش خواهد بود. همچنین مقرر شد، موسسه به عنوان مجری برنامه آمایش از ظرفیت تمامی سازمانها و دستگاههای ذیربط وزارت صمت و همچنین سازمانهای صمت استانی، استانداریها و... استفاده کند. بر اساس مصوبه شورای معاونان وزارتخانه، مقرر شد موسسه ۶ استان را در اولویت اجرای برنامه آمایش صنعتی، معدنی و تجاری قرار دهد. براین اساس نیز استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، لرستان، بوشهر و کرمانشاه در اولویت اجرای برنامه آمایش توسط موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی قرار گرفتند.
تفویض گسترده اختیارات ستادی در وزارت صمت
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با تاکید بر بازنگری اساسی در فرآیندهای وزارت صمت از تفویض اختیار به سازمانهای صمت سراسر کشور خبر داد و گفت: تغییر رویکرد بنیادی برای تسهیل صدور مجوزها و ارائه خدمات به فعالان کسب و کار و حذف مقررات دست و پاگیردر دستورکار وزارتخانه است. به گزارش شاتا، سیدمهدی نیازی در جلسه هماندیشی بررسی مسائل معاونت طرح و برنامه که به صورت ویدئوکنفرانس و با حضور مدیران ستادی و معاونان طرح و برنامه سازمانهای صمت سراسر کشور برگزار شد در خصوص موضوعات کلان وزارتخانه، به برنامههای جدید معاونت طرح و برنامه اشاره کرد و افزود: پروژه سامانه قواعد و مجوزها ایجاد و با عملیاتی شدن این پروژه، بازنگری بنیادی در فرآیندهای صدور مجوز اتفاق میافتد و اصلاح و تغییراتی که مورد درخواست استانهاست از طریق این پروژه اجرایی میشود. معاون طرح و برنامه یکپارچهسازی سیاستهای مرتبط با مناطق آزاد، موضوعات مربوط به تامین مالی و اصلاحات و بازنگریهای لازم در این حوزه، بازنگری در فرآیند کاری وزارتخانه و تفویض اختیار به استانها را نیز از موضوعات مهم و مورد توجه وزارتخانه دانست و تصریح کرد: پروژهها و برنامههای وزیر صمت در قالب اقدامات عملیاتی در حال ابلاغ به استانهاست و برنامه رصد و پایش و نظارت بر اجرای اقدامات بهصورت مستمر در دستور کار قرار دارد. نیازی افزود: پروژه یکپارچهسازی اطلاعات از دیگر برنامههایی است که بهطور جدی در این وزارتخانه در حال انجام است و تاکنون جلسات متعددی با سایر دستگاهها و وزارتخانهها در این راستا برگزار شده و تعامل مناسبی بین دستگاههای مختلف برای اجرای آن شکل گرفته است. وی در بخش دیگر جلسه از آمایش سرزمینی به عنوان یکی از ماموریتهای مهم و مشترک معاونت طرح برنامه و موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی نام برد و گفت: تهیه برنامه آمایش سرزمین تا سطح شهرستان به عنوان یکی از برنامههای مهم در دستور کار قراردارد که بهصورت پایلوت در استان سیستان و بلوچستان در حال اجراست و به زودی در سایر استانها نیز اجرا خواهد شد. نیازی افزود: در این سند تمام الزامات، منابع و طرحهای متناسب با مزیتهای هر استان مورد توجه قرار دارد.