مدیرانعامل سرمایهگذاری دی و تامین سرمایه دماوند ضمن معرفی صندوق سرمایهگذاری جسورانه در شرف تاسیس ارغوان، درباره تفاوت آن با سایر صندوقها و زمینه فعالیت آن توضیحاتی ارائه کردند.
مدیرعامل تامین سرمایه دماوند با اشاره به آغاز فعالیت این شرکت در سال ۹۹ و ایجاد ۶صندوق فعال و دارایی تحت مدیریت ۱۴هزار میلیارد تومانی و سهصندوق در شرف تاسیس سرمایهگذاری گفت: از ابتدا استراتژی در حوزه ابزارهای سرمایهگذاری، تنوعبخشی به محصولات و ابزارهای سرمایهگذاری بود. با وجود دو صندوق درآمد ثابت فعال شامل صدور و ابطال با پرداخت سود و درآمد ثابت قابل معامله، صندوق سوم که طی یکماه آینده پذیرهنویسی خواهد شد، درآمد ثابت قابل معامله نوع دوم با پرداخت سود با خرید سهام کمتر و کسب بازدهی بدون ریسک محدودتر است.
حجتالله انصاری افزود: سهصندوق سرمایهگذاری شامل صندوق درآمد ثابت از نوع ETF و پرداخت سود با خرید سهام کمتر، صندوق مختلط تضمین اصل سرمایه و صندوق جسورانه ارغوان در شرف تاسیس هستند. صندوق جسورانه برای کسبوکارهایی که وارد آن میشوند بازاری در مجموعه بازنشستگی نیروهای مسلح با ۷۵۰هزار نفر دارد. اولین بازار در حوزه سلامت بازنشستههای مذکور بوده و در حوزه فینتک هم گروه مالی غدیر ۳۰هزار میلیارد تومان دارایی دارد که در زنجیرههای مختلف در حال فعالیت هستند. همچنین این هلدینگ در حال توسعه زنجیره خدمات مالی بوده و کسبوکارهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، بازاری درون مجموعه غدیر و ساتا دارند.
همچنین مدیرعامل سرمایهگذاری دی با معرفی صندوق سرمایهگذاری جسورانه ارغوان گفت: این صندوق پس از پذیرهنویسی، بزرگترین صندوق جسورانه محسوب میشود. گروه مالی غدیر طی یکسال و نیم گذشته برای ورود به سرمایهگذاری دانشبنیان اقداماتی را آغاز کرده که یکی از نهادهای تخصصی لازم، صندوقهای جسورانه است.
محمدعلی عبادی افزود: صندوقهای جسورانه به لحاظ ریسک و بازدهی با سایر صندوقها و سرمایهگذاریهای سنتی متفاوتند. در سرمایهگذاریهای متداول ریسک و بازده مشخص است؛ اما صندوقهای جسورانه ریسک بالاتری دارند و ممکن است بخشی از سرمایه آنها سوخت شود. در این پرتفوی از هر ۱۰۰سرمایهگذاری، ۸۰درصد سرمایه از بین میرود و ۲۰درصد سرمایه زنده میماند.
این مقام مسوول ادامه داد: در شرکتهایی که به این طریق سرمایهگذاری میشوند، از این ۲۰درصد هم فقط ۲درصد به تکشاخهای سرمایهگذاری تبدیل میشوند. عمدتا افرادی که در حوزه صندوقهای جسورانه در حال فعالیت هستند، شناخت درستی از بازار سرمایه و ظرفیتهای آن ندارند. فعالان بازار سرمایه هم شناخت درستی از سرمایهگذاری خطرپذیر و الزامات آن ندارند.
عبادی عنوان کرد: بسیاری از صندوقهای جسورانه روی اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند. سرمایهگذاری دی زنجیره یکپارچهای ایجاد کرده که سرمایهگذاری خطرپذیر در میانه آن قرار دارد. با ایجاد زنجیره یکپارچه، امکان تامین گزینههای سرمایهگذاری بیشتر میشود و با توجه به قرار گرفتن در زیرمجموعه سرمایهگذاری غدیر امکان تامین بازار برای شرکتهایی که در مراحل اولیه رشد هستند، وجود دارد. سهامداران هم به گونهای در نظر گرفته شدهاند که ظرفیت استفاده از شرکتها را دارند. LPهایی که این صندوق خواهد داشت، شامل گروه مالی غدیر، سرمایهگذاری مهرگان و موسسه توانمندسازی نیروهای مسلح است.
وی درخصوص زمینه فعالیت این صندوق توضیح داد: دو حوزه سلامت و فینتک بهطور ویژه مورد توجه قرار گرفتند. چهار حوزه دیگر هم در صورت وجود مشکل در گزینههای سرمایهگذاری شامل بایوتک، نانو، تجارت الکترونیک در نظر گرفته شده است.