همانطور كه ميدانيد وقتي يك ايدهِي جديد عملا به يك امر عمومی و فراگیر تبديل شده و در همه جا يافت شود، يعني به برتري دست يافته است. اين همان چيزي است كه در "استارتاپ ناب" رخ ميدهد. استارتاپ ناب، فلسفهاي است كه وقتي به دنبال يك مدل كسب و كار ميگرديد، مسیر شکل گیری مدل استارتاپ شما را به عنوان يك آزمايش علمي در نظر ميگيرد. چالشي كه پیش روی کارآفرینان و متولیان استارتاپ ها وجود دارد اين است كه براي تست فرضيههاي خود، چه آزمايشهايي ميتوانند انجام دهند؟ .
گام 1: به كاوش مشكل و بازار بپردازيد.
1 . در مورد كاري كه انجام ميدهيد به طور عمومي وبلاگنويسي كنيد. در اين صورت ميتوانيد بازخوردهاي كيفي و شخصي به دست آوريد و بازخورد كمي(يعني معيارها و نتايج قابلاندازهگيري) را كه بعدا جمعآوري مينماييد به اطلاع عموم برسانيد. علاوه بر اين، بايد با مشتريان مصاحبههاي چهره به چهره هم انجام دهيد.
2 . در بحث آنلاين، سوالات باز بپرسيد.بسياري از مصرفكنندگان ميخواهند بازخورد بدهند، فقط كافي است كه كسي از آنها بپرسد تا نظرشان را بگويند. با سوالات باز، كارتان را شروع كنيد. مثلا بپرسيد: مردم چطور اين مشكل را حل ميكنند؟ سرمايهگذاران از كدام ابزارهاي مديريت ارتباط با مشتري استفاده ميكنند؟ در اين صورت، هم رقبا و هم مشتريان خودشان را نشان داده و پاسخ ميدهند.
3 . يك سري نظرسنجي و آزمايش ايجاد كرده و براي آنها مشوقهاي نقدي و غيرنقدي تعيين كنيد. ارسال پرسشنامه به مشتريان، يك روش بسيار خوب براي گرفتن بازخورد و كشف نيازهاي آنها ميباشد.
4 . پيشسفارشها را جمعآوري كنيد. برخي پلتفرمهاي جمعآوري كمكهاي مردمي، اندازهگيري تقاضاي بازار براي يك محصول يا سرويس را بسيار آسان كردهاند. كارآفرينان با تشريح ويژگيهاي محصول و ارائهِِي آن به تعداد زيادي از مردم، ميتوانند بفهمند كه بازار خارج از اين پلتفرمها، چه واكنشي نشان خواهد داد. سوالات و بازخوردهاي فوري نيز به استارتاپها كمك ميكند مسائل بالقوه را كشف كرده و به اصلاح آنها بپردازند.
5 . تبليغات آزمايشي را اجرا كنيد. از گوگل، ياهو، و ساير پلتفرمها استفاده كرده و تبليغاتي ايجاد كنيد كه بينندگان را به يك صفحه كشانده و در آن صفحه از آنها بخواهند وارد ايميل خود شده و پيشسفارش ارسال كنند. تست كنيد كه كدام تبليغات تاثير بيشتري دارند. سعي كنيد دادههاي حاصل از اين تستها را جمعآوري كنيد.
گام 2: به كاوش راهحل بپردازيد.
6 . چندين بار سايت خود را تست كنيد. قطعا طراحي و تجربهي كاربر، نقش مهمي در ديدگاه مصرفكننده نسبت به استارتاپ شما و محصولات آن دارد.
7 . با كاربران واقعي نسخهي بتاي محصول خود صحبت كنيد. وقتي يك محصول جديد توليد ميكنيد، كساني كه محصولات نسخهي بتاي شما را تست ميكنند به طور بالقوه فرشتهي نجاتتان هستند. پس سعي كنيد مردم را جذب كنيد تا استارتاپ شما را تست نمايند.
گام 3: بازار
8 . ميزان استفاده از سايت را تجزيه و تحليل كنيد. با تست اينكه چه كلماتي بيشترين بازديد را دارند ميتوانيد در مورد بازار هدف اطلاعات كسب كنيد. در اين راستا ميتوانيد از تحليل گوگل، اطلاعات دموگرافيك و تحليل كوهورت استفاده نماييد.
9 . تحليل كنيد كه كدام كمپينهاي بازاريابي، بيشترين كشش بازار را دارند. همانطور كه بايد كاربران نهايي خود را درك كنيد، بايد رفتار افراد تاثيرگذاري كه با كاربران نهايي شما در ارتباط هستند را نيز درك نماييد. بدين منظور از ابزارهاي تحليل رسانههاي اجتماعي ميتوانيد استفاده كنيد.
10 . با مشوقهاي نقدي و غيرنقدي، برنامههاي ارجاعي را تست كنيد. برنامههاي ارجاعي، يك روش عالي براي به دست آوردن مشتريان جديد ميباشند و در عين حال، مشتريان فعلي را نيز خوشحال نگه ميدارند. يك نمونهي مشهور از يكي از برنامههاي ارجاعي موفق، دراپباكس است. مثلا در اين برنامه، كسي كه از طريق يك لينك ارجاع وارد دراپباكس ميشود، نسبت به كسي كه به طور معمولي وارد ميگردد فضاي بيشتري به دست ميآورد و ارجاعدهنده نيز فضاي اضافي به دست خواهد آورد.
برگرفته از سايت entrepreneur.com