عجمنوروزی؛ برگزیده جشنواره رویش گفت: اختراع علاوه بر نوآوری و فناوری باید کیفیت متمایز و برتری داشته باشد. به عبارت دیگری اختراعی ارزشمند است که بنا بر نیازی و بر مبنای علم و ایده ساخته شده و بازارمحور باشد.
حسن عجم نوروزی؛ مخترع برگزیده جشنواره رویش، نظارت دقیق بر حوزه اختراعات را لازمه رونق واقعی آن دانست و گفت: نباید و نمیتوان به هر کالا و محصولی عنوان اختراع اطلاق کرد.
وی افزود: آنچه در اختراع از اهمیت برخوردار است، ارزشمند بودن است. اختراع علاوه بر نوآوری و فناوری باید کیفیت متمایز و برتری داشته باشد. به عبارت دیگری اختراعی ارزشمند است که بنا بر نیازی و بر مبنای علم و ایده ساخته شده باشد و از سوی دیگر نیز بازارمحور باشد تا فرد بتواند از طریق آن به رهآور مالی نیز برسد.
عجمنوروزی با اشاره به اهمیت نگرش کیفی، ادامه داد: نباید به حوزه اختراعات نگاه آماری و کمّی داشت. پیش از این افراد تنها با هدف و انگیزه برخورداری از تسهیلات، وارد عرصه اختراعات میشدند و محصولاتی را ارئه میدادند که عمدتاً از کیفیت پایینی داشتند. در سالهای اخیر اما تا حدود بسیاری این روند بهتر شده است و نظارت دقیقتر و کارشناسانهتری بر اختراعات اعمال میشود.
مخترع برگزیده جشنواره رویش با مثبت ارزیابیکردن تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان، به حمایتهای پارک علموفناوری اشاره کرد و گفت: حمایتهای مالی و معنوی خوبی از حوزه اخترعات انجام شده است که میتواند نقش بسزایی در رشد کیفی محصولات داشته باشد. از سوی دیگر به دلیل حضور متخصصان متعهد و کاربلد در پارکهای علم وفناوری، مشاورههایی بسیار مناسب با محورهای متعددی مانند تقویت پشتوانه فکری اختراع، توانمندسازی، بیمه، مالیات و همچنین چگونگی ایجاد و موفقیت در شرکتهای دانشبنیان به افراد ارائه میشود.
وی ادامه داد: باید پالایش و نظارت بیشتری در پارکها وجود داشته باشد تا دیگر شرکتها تحت عنوان دانشبنیان، با انگیزه برخورداری از تسهیلات مالی و فضای فیزیکی پارکها نتوانند وارد این گردونه شوند.
وی در پایان به لزوم برقراری ارتباط بین مخترعان و شرکتهای فنی اشاره کرد و گفت: امکانات بسیاری خوبی در این شرکتها وجود دارد که برخورداری از آنان، نقش مهمی در توانمندتر شدن مخترعان دارد. از سوی دیگر این قبیل شرکتها خدمات تخصصی ارائه میدهند و به همین دلیل نقش بسزایی در ایدهپردازی در ذهن مخترعان دارند