موسی حسام افزود: پارکهای علم و فناوری در فضای تحریم در کنار صنایع بزرگ و دانشگاهها میتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند.
وی بیان کرد: اگر شرکتهای دانشبنیان درعرصه اقتصاد جدیتر گرفته شوند و نیازهای اولیه آنها رفع شود، قطعاً در آینده نه چندان دور ضمن اینکه میتوانند نیاز کشور را رفع کنند در بسیاری حوزهها و فناوریهای مهم نیز صادرکننده خواهند بود، کما اینکه در سالهای اخیر به خوبی این امر را مشاهده کردهایم و سال به سال شاهد پیشرفت و رشد شرکتهای دانشبنیان هستیم.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری گلستان، در این استان شرکتهای قوی در حوزه فناوریهای نوین از جمله داروهای نوترکیب فعالیت میکنند.
حسام در خصوص صادرات این شرکتها در چند سال اخیر گفت: محدودیتهایی که به واسطه تحریم علیه ایران در ارتباط بین کشورها ایجاد شده، تا حدودی موجب کاهش صادرات به برخی کشورها شده است.
وی افزود: با وجود کاهش صادرات، میزان تولید کاهش پیدا نکرده است و فناوریها رو به افزایش است، زیرا تحریم نمیتواند جلوی صادرات فناوری را بگیرد، در برخی فناوریها ایران توانسته برای نخستین بار محصول ارائه دهد، بنابراین دنیا به دنبال توسعه علم و فناوری است و تحریم نمیتواند مانع این توسعه شود.
حسام با اشاره به اینکه عمده نیازهای فنی کشور در داخل از طریق شرکتهای دانش بنیان و پارکهای فناوری قابل تأمین است، یادآور شد: اگر سازمانها نسبت به سفارش نیازهای فنی خود به پارکها اقدام کنند، مطمئناً تحریم به یک فرصت بزرگ برای جهش فناوری کشور تبدیل خواهد شد و این ظرفیت در کشور وجود دارد.